Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26321 "Oltchim ajunge la fier vechi"

2014-09-13 17:09

http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/45580/

Buican avertizeaza
"Oltchim ajunge la fier vechi"

• parlamentarul liberal spune ca a vazut pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor combinatului introducerea unui obiect de activitate dubios

 

Deputatul liberal Cristian Buican crede ca SC Oltchim este in mare pericol sa ajunga la fier vechi. Liderul PNL Vâlcea spune ca a vazut ceva suspect pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a Adunarii Generale a Actionarilor combinatului chimic.
„Am citit pe internet convocarea Adunarii Generale de la Oltchim si am vazut acolo, spre surprinderea mea, ca se introduce in obiectul de activitate a acestei societati o activitate noua, si anume vânzarea de fier vechi. Acest lucru ma face sa ma gândesc ca actualii guvernanti doresc sa taie sectii ale acestui combinat si sa le vânda la fier vechi. Altfel, nu cred ca ar exista un alt motiv pentru a introduce in domeniul de activitate a acestei societati vânzarea de fier vechi, pentru ca noi avem in municipiul Râmnicu Vâlcea societatea Remat si, daca vrei sa vinzi fier vechi, te duci acolo si rezolvi. Am mai vazut ca introduc si activitati din domeniul agricol. Si m-am gândit ca domnul Cilea prevede si ce se va intâmpla pe terenul lasat liber dupa ce dumnealor vor taia si vor vinde la fier vechi Oltchimul. Se vor apuca de agricultura, lucru foarte apropiat de profesia domnului presedinte. Acesta este motivul pentru care eu m-am gândit ca Oltchimul, dar mai ales oamenii care lucreaza azi acolo vor avea o soarta tragica.”. Buican mai spune ca vizita premierului Ponta de la Oltchim a fost facuta smechereste: "Ponta e in campanie electorala pe care o face prin dos. La Oltchim a intrat pe o usa din dos, nu a vrut sa dea ochii cu muncitorii sau cu liderii de sindicat, nu inteleg de ce s-a mai dus. Nu e corect cum se poarta, având in vedere câte le-a promis vâlcenilor in campania electorala. Oricum, si la Vâlcea si in toata tara este in derulare procesul de pesedizare. Ne intoarcem in anii 2000-2004, când nimeni care nu avea carnet de partid nu putea sa fie intr-o functie de conducere. E mai rau, cred, parca suntem in vremea comunismului, atunci nimic nu puteai sa ajungi daca nu erai membru PCR. Este o bataie de joc pentru specialistii care au facut scoli inalte, care au zeci de ani de experienta, dar care nu au nici o sansa daca nu sunt cu carnetul PSD in mâna. Este o situatie dificila pentru tara, sper sa scapam de necazuri dupa alegerile prezidentiale.".

 

 

Gabi Cirjaliu