Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26311 FOTO VIDEO: Disponibilizaţii de la Oltchim, lăsaţi cu ochii în soare de ministrul pentru Dialog Soci

2014-09-12 11:17

FOTO VIDEO: Disponibilizaţii de la Oltchim, lăsaţi cu ochii în soare de ministrul pentru Dialog Social

http://www.voceavalcii.ro/

Joi, 11 septembrie a.c., în jurul prânzului, în faţa Prefecturii Vâlcea s-au adunat în jur de 50 de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim. Iniţial s-a crezut că este vorba despre un protest, însă, de fapt, ei o aşteptau pe Aurelia Cristea, ministrul pentru Dialog Social. Oamenii erau plini de speranţă, crezând că acesta va veni să le spună că îşi vor primi salariile compensatorii înainte ca fiii şi fiicele lor să se ducă la şcoală. Numai că, totul a fost o ţeapă ordinară, iar oamenii au aşteptat în van să ajungă ministrul pentru Dialog Social, pentru că acesta nu şi-a făcut apariţia. Astfel că, la ora la care era anunţată întâlnirea, în faţa foştilor chimişti a ajuns doar un reprezentant al Prefecturii Vâlcea, care le-a spus că ministrul nu mai vine.

Evident că anunţul nu a fost întâmpinat cu entuziasm, ci cu nemulţumire, ei acuzând Guvernul României de dezinteres şi bătaie de joc. Ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, se disculpă însă, susţinând că a anunţat în urmă cu două zile că nu va veni. „De principiu eu am anunţat deja de două zile la prefectura judeţului Vâlcea că nu reuşesc să ajung acolo şi să reprogramăm. Domnul prim-ministru Ponta a fost acolo cu Ministrul Economiei, au avut deja întâlnirea" – a spus Aurelia Cristea.

Prefectura Vâlcea a refuzat însă să comenteze această întâmplare, prefectul Dumitru Nicu Cornoiu neputându-şi explica incompetenţa şi lipsa de interes pentru problemele vâlcenilor.

https://www.youtube.com/watch?v=OSmlEXXHKAU 

oltchim, disponibilizati in asteptarea ministrului pentru dialog social