Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Disponibilizat informat

/ #25352 Faliment- daca nu ne platesc platile compensatorii

2014-08-20 17:56

Conform lui Alexandru Iorgulescu, angajatorii au obligatia de a achita compensatiile prevazute in contractele colective de munca la nivel de unitate catre salariatii concediati din motive neimputabile.

"Astfel, daca masura concedierii este prealabila deschiderii insolventei, compensatiile vor avea natura unei unei creante anterioare procedurii si vor trebui sa figureze in Tabel, in timp ce in situatia in care masura a fost adoptata ulterior, compensatiile vor avea natura unei creante curente ce va trebui achitata in baza documentelor din care rezulta (in conformitate cu art. 5 pct.21 raportat la art. 75 alin. 4 din Legea nr. 85/2014)", a punctat acesta

art. 5 pct 21. <  creditor cu creanţe curente sau creditor curent este acel creditor ce deţine creanţe certe, lichide şi exigibile, născute în timpul procedurii de insolvenţă, şi care are dreptul de a i se achita cu prioritate creanţa, conform documentelor din care rezultă;    

art 75 pct.(4) > Titularul unei creanţe curente, certe, lichide şi exigibile ce a fost recunoscută de către administratorul judiciar sau de către judecătorul-sindic potrivit alin. (3) şi al cărei cuantum depăşeşte valoarea-prag poate solicita pe parcursul duratei perioadei de observaţie deschiderea procedurii de faliment al debitorului dacă aceste creanţe nu sunt achitate în termen de 60 de zile de la data luării măsurii de către administratorul judiciar sau a hotărârii instanţei de judecată. Prevederile art. 143 alin. (2) şi (3) se vor aplica în mod corespunzător.          

 

Nu credeti ca PIPEREA , PONTA, NITA tac tocmai pt faptul ca disponibilizatii  sunt fraieriti.

Nu ar fi cazul sa ne cerem drepturile noastre?  Daca nu ni se va da un raspuns cu data certa de plata a salariilor compensatorii cred ca cea mai scurta cale este falimentul.