Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #24738 Vâlcea este într-un mare rahat !!!

2014-07-28 18:17

#24733: - Auditorul independent al OLTCHIM are mari rezerve în privinţa viitorului societăţii

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/29119-valcea-este-intr-un-mare-rahat.html

Vâlcea este într-un mare rahat

Judeţul Vâlcea este, să ne fie iertată exprimarea, într-un mare rahat.
Pentru Oltchim nu sunt veşti bune, deşi Guvernul, autorităţile judeţului şi alţi aplaudaci se dau cu fundul de pământ şi se jură că va fi bine.

Pârtia de schi de la Vidra a rămas aşa cum era în 2012, nefinalizată pentru a putea atrage cât mai mulţi turişti. Transalpina este ba închisă, ba deschisă, după cum vor muşchii celor care ne conduc sau după cum dau interesele de imagine pe la Bucureşti şi pe la Vâlcea.
O alternativă economică la dezastrul din judeţ nu a fost găsită şi credem că nici nu s-a vrut a fi căutată. Sau dacă a fost căutată s-a descoperit că nu mai este nimic de făcut pentru ca Vâlcea să se redreseze economic.
Există însă şi varianta ca cei care conduc destinele judeţului să nu aibă nici un dram de viziune asupra a ceea ce înseamnă dezvoltare economică, dar şi varianta că aceştia nu au fost lăsaţi de la Bucureşti să facă ceva în acest sens.

De ce a ajuns Vâlcea în situaţia de faţă?
Cu mâna pe inimă şi convinşi de realitatea afirmaţiei noastre: din cauza lui Victor Ponta.
Are premierul ăsta o ură pe judeţul Vâlcea, ceva de nedescris!
De unde vine ura lui Victor Ponta? Ar fi mai multe de comentat şi de speculat. Însă, nu motivele urii sale contează, ci modul în care şi-a manifestat-o şi a dus-o până la răzbunare.

Dar culmea, cu o astfel de situaţie dezastruoasă în judeţ, politicienii Vâlcii nu sunt decât buni de gură şi atât.
Ei se bat pe indemnizaţii prin consiliile de administraţie sau prin adunările generale ale acţionarilor în diverse societăţi, ei au gânduri de preamărire pe funcţii cu care n-au nici în clin, nici în mânecă, aruncă pisica moartă din curtea Opoziţiei în curtea Puterii şi invers, iar lupta pentru supremaţie în cine dă mai bine la imagine în faţa opiniei publice este din ce în ce mai acerbă.
Din capul locului vă spunem că oamenii aceştia n-au habar că dacă judeţul dispare, dispar şi ei ca politicieni. Dar vă mai spunem că nici nu le pasă. Indiferent de culoarea lor politică, politicienii Vâlcii, poate cu mici excepţii - însă cu o floare nu se face primăvară -, nu sunt interesaţi de soarta celor mulţi şi amărâţi.
Ei îşi văd doar propriul interes, să fie cât mai în centrul atenţiei şi, din când în când, mai ridică câte o problemă, dar şi atunci tot cu interesul de a ieşi în faţă, fără să facă nimic.

Gabriela Bercea