Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

Avocat

/ #60 Inselaciune art 244 ncp

2014-06-27 21:42

Atentie! Tuturor organizatorilor de formari si workshop-uri trebuie sa le fie cerute chitante valide pentru banii dati pentru a face dovada la Politie/Parchet ca ati fost inselati. Daca acestia sunt membri ai COPSI cu atat mai mult trebuie sa le luati chitante, ca atunci cand va pica la examenul de schimbare a treptei sa aveti cu ce-i reclama pentru INSELACIUNE in baza articolului ART 244 Noul Cod Penal. Adica daca va vand un workshop si nu va dau trepte superioare sa puteti argumenta la Politie cu diplomele semnate de Anitei si cu chitantele ca ati fost pagubiti si inselati. Daca vreunii va si santajeaza, atunci invocati si art. 207 ncp Santajul.
Art. 244 Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Art. 207
Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.