Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

dura lex sed lex

/ #58 NU ESTE VORBA DE CONFLICTE DE INTERESE CI DE INFRACTIUNI ASIMILATE INFRACTIUNILOR DE CORUPTIE

2014-06-26 14:20

Referitor de faptele savarsite de persoanele din lista publicata de N.A. o sa va precizez exact incadrarea juridica aflata de la un jurist de exceptie. Comitetul director este forul de conducere al COPSI constituit din presedintele Colegiului, care detine si calitatea de presedinte al Comitetului director, presedintii comisiilor colegiului si membrii acestora. Intrucat membrii COPSI nu sunt functionari publici faptele pe care le comit nu pot fi incadrate juridic ca fiind conflicte de interese. Colegiul Psihologilor din Romania este o persoana juridica fara scop patrimonial. Faptele acestora, daca sunt probate, cad sub incidenta articolului 13 referitor la infractiunile asimilate infractiunilor de coruptie din legea numarul 78 pe 2000. Continutul acestuia este urmatorul:


Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Daca vreti ca psihologia sa fie curatata de persoanele corupte care vor sa-si satisfaca interesele personale exploatand financiar in mod abuziv colegii psihologi faceti plangere penala in care sa mentionati art. 13 din legea 78 pe anul 2000.