Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22529 Re: COMUNICAT CONCEDIERE COLECTIVĂ OLTCHIM

2014-06-19 20:41

#22528: - COMUNICAT CONCEDIERE COLECTIVĂ OLTCHIM

SI AICI INTERVINE "INGINERIA" JURIDICA A LUI PIPEREA ... ADICA INSELACIUNEA SI OMISIUNEA
SI NU UITATI CA ATUNCI CAN AU FACUT DISPONIBILIZARILE AU TRAMBITAT PESTE TOT CA ACESTEA AU FOST FACUTA LA CEREREA A PESTE 50% DINTRE DISPONIBILIZATI - INSELATI DE MIRAJUL COMUNICATULUI ADMINISTRATORILOR CARE SPUNEAU CA SE DAU SALARIILE COMPENSATORII, OMITAND DELIBERAT SA SPECIFICE SI DATA PLATII ACESTORA.

"Potrivit dispoziţiilor art. 215 alin. 3 C.p., constituie infracţiunea de înşelăciune în convenţii, inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul, în condiţiile stipulate.

Pentru aplicarea acestui text se cere ca, fie la încheierea contractului, fie pe parcursul executării, inculpatul să fi întreprins acţiuni de inducere în eroare prin mijloacele prevăzute de lege şi numai în acest fel să fi determinat cealaltă parte să încheie sau să execute contractul.

Ca urmare, pentru a reţine existenţa infracţiunii de înşelăciune, instanţa trebuie să constate în ce constă inducerea în eroare şi dacă datorită acestei erori, partea vătămată a săvârşit vreo acţiune sau omisiune de pe urma căreia a suferit vreo pagubă materială."

 

"ART. 17 Noul Cod Penal 2014 Săvârşirea infracţiunii comisive prin omisiune

Infracţiunea comisivă care presupune producerea unui rezultat se consideră săvârşită şi prin omisiune, când:

a) există o obligaţie legală sau contractuală de a acţiona;

b) autorul omisiunii, printr-o acţiune sau inacţiune anterioară, a creat pentru valoarea socială protejată o stare de pericol care a înlesnit producerea rezultatului."