Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei

altfel

/ #43 toti sunt la fel!

2014-06-19 16:25

Imi pare rau, dar adevarata problema nu este rezolvata de petitia aceasta şi nici de demiterea directorului juridic al CPR. Si acest lucru este clar pentru oricine stie principiul schimbarea stapanilor, bucuria nebunilor. Adevarul este urmatorul: psihologii, care practica o profesie in stadiu de dezvoltare si care nu are deocamdata un statut onorabil in societate cum au alte profesii deoarece inca nu si-a demonstrat utilitatea sociala si daca se continua tendinta actuala isi va demonstra cu temeinicie inutilitatea datorita amatorismului generalizat existent la nivelul psihologilor, sunt o vaca de muls pentru alti psihologi mai smecheri decat ei, care au creat o asa numita organizatie profesională, de fapt o firma de produs banii. Cum? Prin vanzarea de hartii, atestate profesionale, prin autorizarea de cursuri asa zis de formare in care indivizi care au experienta profesionala in cel mai bun caz limitata formeaza psihologi cu practica veritabila, precum si de asa zise manifestari stiintifice.
Trebuie preluat modelul din SUA pentru asigurarea calitatii serviciilor psihologice, unde organismul care licentiaza psihologii este numit de congres. Controlul profesiei de catre gasti de indivizi care isi promoveaza interesele de grup in defavoarea calitatii serviciilor psihologice va duce in final la compromiterea iremediabila a profesiei de psiholog la nivelul societatii romanesti.
Asa ca trebuie sa dezavuam orice gasca de psihologi care lupta pentru ciolan, fie cea in care se afla directorul juridic al CPR fie cea in care se gaseste marele psihoterapeut cognitivst-comportamental si distribuitorii de teste. Si o mica remarca,daca am ajuns sa consideram traducerea si adaptarea unor teste realizari profesionale exceptionale inseamna ca nu meritam alt statut decat cel pe care il avem in prezent, de subordonati ai medicilor!