Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21512 Peste 200 de foști angajați ai Oltchim au depus plângere la DIICOT privind neplata salariilor compen

2014-06-03 07:36

http://www.ziarulprofit.ro/index.php/peste-200-de-fosti-angajati-ai-oltchim-au-depus-plangere-la-diicot-privind-neplata-salariilor-compensatorii/

Peste 200 de foști angajați ai Oltchim au depus plângere la DIICOT privind neplata salariilor compensatorii

Peste 200 de foști angajați ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au anunțat că au depus o plângere la DIICOT, spunând că suspectează că reprezentanţii combinatului ar fi primit plăţile compensatorii, însă nu le-ar fi virat către ei.

“Am primit adeverinţă fiscală de la ANAF pe anul 2013, în care se arată tot venitul nostru pe un an fiscal şi noi figurăm ca şi cum am fi primit toate plăţile compensatorii în anul 2013. Ni s-au oprit impozite. Mai mult decât atât, cei care au cotizat la pilonul doi de pensii, care au optat pentru el sau care au fost obligaţi să cotizeze, din ce am primit şi am văzut extrasele de cont, se arată că acolo ni s-au oprit. Deci dacă în cursul anului 2013, ianuarie, februarie, martie, aprilie, am mai avut nouăzeci şi ceva de lei oprit la pilonul doi, în luna iunie am avut trei sute şi ceva de lei ca pensie în pilonul doi. Am depus o plângere la DIICOT fiindcă suspicionăm că banii noştri au fost, au existat, s-au oprit impozite la stat pentru ele şi noi n-am primit banii”, a declarat Nicolae Burdoază, reprezentant al foştilor salariaţi ai combinatului Oltchim, pentru Mediafax.

Foști angajați au protestat de mai multe ori în ultimele luni, cerând autorităților să îi ajute să își încaseze salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă în caz de disponibilizare.

Anul trecut aproape o mie de muncitori de la Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv, ei având dreptul la un număr cuprins între şase şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.