Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21511

2014-06-03 07:32

http://epitesti.ro/economic-2/vineri-aflam-la-oltchim-s-ar-putea-vorbi-chinezeste/

VINERI AFLĂM: LA OLTCHIM S-AR PUTEA VORBI CHINEZEȘTE!


http://epitesti.ro/wp-content/uploads/2011/08/oltchim.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Vineri, 6 iunie, expiră noul termen pentru privatizarea la pachet a combinatului vâlcean Oltchim cu Arpechim Pitești. Este posibil ca în acea zi consorțiul din China alcătuit din companiile BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co Ltd să depună o ofertă angajantă pentru a deveni noul proprietar.

“Din câte am înţeles, o delegaţie de la Oltchim formată din administratorii judiciari, administratorul special şi directorul adjunct au plecat duminică în China pentru a semna un contract de finanţare în valoare de 15 milioane de euro, bani pe care partea chineză îi oferă pentru mărirea capacităţii de producţie şi pentru a deschide noi secţii – oxoalcool și anhidridă ftalică. Am înţeles că miercuri şi domnul ministru Niţă (n.r. – ministrul Economiei) va fi prezent în China, iar vineri, pe 6 iunie, am avea şi o ofertă angajantă din partea concernului chinez pentru preluarea combinatului.”, a declarat pentru Agerpres liderul sindicatului Victoria de la Oltchim, Corneliu Cernev.

Amintim că acest consorțiu chinez a semnat în noiembrie anul trecut scrisoarea de intenție pentru participarea la privatizarea Oltchimului. Ministru al Economiei era atunci Andrei Gerea, deputat liberal de Argeș.