Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21189 Niță (Economie): Termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie

2014-05-27 13:04

http://www.agerpres.ro/economie/2014/05/27/nita-economie-termenul-pentru-depunerea-ofertelor-de-preluare-a-oltchim-este-6-iunie-15-24-41

Termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie, a anunțat marți ministrul Economiei, Constantin Niță, la o conferință de specialitate.

http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2014-05%2F0...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: (c) GEORGE ONEA / AGERPRES ARHIVA

"La Oltchim, până pe data de 6 iunie, cei care sunt interesați să investească în această companie sunt invitați să o facă. Să cumpere caietul de sarcini și să participe la licitația organizată de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii și prețul încasat va merge către plata creanțelor pe care Oltchim le are la ora actuală", a spus Constantin Niță.

În opinia sa, cel care cumpără compania trebuie să o mențină și să o dezvolte. Referitor la furnizorul principal de materie primă pentru Oltchim, rafinăria Arpechim, ministrul Economiei a declarat că statul este în negocieri cu Petrom pentru preluarea Arpechim.

"Dacă investitorii sunt interesați să lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinăria și o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care și-au exprimat intenția de a participa la licitație condiționat de vânzare la pachet cu Arpechim. Și atunci noi avem datoria să pregătim acest proces", a subliniat Constantin Niță.