Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20799 Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă cu greva foamei

2014-05-14 20:44

http://www.voceavalcii.ro/2014051421375/FOTO-Disponibilizatii-de-la-Oltchim-ameninta-cu-greva-foamei.html

Noi proteste în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea. Peste 100 de foşti angajaţi ai Oltchim protestează din nou în faţa prefecturii Vâlcea. Aceştia sunt iritaţi de atitudinea autorităţilor, care trenează rezolvarea situaţiei lor financiare. Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă că vor intra în greva foamei dacă nu primesc salariile compensatorii promise.

Este a treia oară când foştii angajaţi ai combinatului chimic protestează public pentru că de mai bine de un an de zile de când au fost disponibilizaţi nu şi-au primit salariile compensatorii la care aveau dreptul după ce au fost puşi pe liber, salarii ce erau prevăzute în contractul colectiv de muncă.
proteste prefectura 2
Conform protestatarilor, cei aproape de 1.000 de chimişti care au fost disponibilizaţi au primit doar ajutorul de şomaj şi un adaos de completare şi se plâng că nimeni nu le spune când vor primi şi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Protestatarii aşteaptă un semn de la prefectul de Vâlcea Dumitru Cornoiu, care să-i invite la dialog. La întrevederile anterioare dintre prefect şi reprezentanţii salariaţilor, acesta le-a spus că salariile compensatorii trebuie plătite din bugetul combinatului chimic.