Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#20776 Re: Re:

2014-05-14 12:21

#20773: - Re:

la Oltchim in situatia de fata falimentul nu mai poate fi evitat decat daca se gasesc sutele de milioane pentru achitat datoriile

o sa vedeti ca si dupa recursuri cauzele judecate vor fi tot suspendate pentru ca legea asa e in tara asta de rahat si tot legea le da posibilitatea sa pun 50 de directori cu sute de milioane salarii


Musafir

#20777 Re: Re: Re:

2014-05-14 12:30

#20776: - Re: Re:

Incercati la judecatorul-sindic, acesta nu poate sa nu respecte legea. Sutele de milioane ar fi necesare numai pentru avizele de functionare, nu si pentru restul, suma fiind mult mai mare ....., pentru SC Oltchim SA. Daca nu apelati la lege, ei nici atat nu se deranjeraza pentru voi, legea impune sa se rezolve prin scaderea datoriilor URGENT SI OBLIGATORIU si tuturor litigilor create de insolventa, punerea in aplicare este obligatorie si fara posibilitate de a fi evitata, judecatorul-sindic fiind cel care o pune in aplicare si direct interesat de asa ceva.

 

Daca obsevati chiar azi a aparut urgent stirea asta http://www.capital.ro/oltchim-si-a-redus-pierderile-la-562-milioane-de-lei-dupa-primul-trimestru-din-acest-an.html , oare de ce, nu va intrebati ???? Pentru ca daca nu respecta legea, AUTOMAT SE DECLANSEAZA FALIMENT. Ei trebuie sa aplice  ACHITAREA URGENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Musafir

#20778 Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus

2014-05-14 12:41

http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/165941/afaceri-in-crestere-pentru-oltchim-la-trimestru-pierderile-s-au-redus.html

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), aflat in insolventa, a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decat in primele trei luni ale anului trecut, cand a raportat 82,7 milioane lei.

Compania de stat a raportat pentru ianuarie-martie pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), in scadere cu 34,6% fata de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimara a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generata de activitatea de petrochimie.

"Reducerea pierderilor s-a reusit printr-o mai buna utilizare a resurselor financiare, eliminarea tuturor cheltuielilor care nu erau strans legate de activitatea de productie (s-au redus la minim cheltuielile cu tertii, contractele de prestari servicii, s-au anulat toate contractele de consultanta), cat si prin reducerea personalului prin disponibilizarile care au avut loc in iunie 2013", potrivit raportului trimestrial al compoaniei transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti.

n iunie 2013 au fost disponibilizati 918 angajati ai Oltchim. Combinatul chimic avea la sfarsitul primului trimestru un numar mediu de 2.297, in scadere cu 30% fata de 3.272 de salariati in primele trei luni din 2013.

Oltchim avea la sfarsitul primului trimestru datorii totale de 3,659 miliarde lei, in scadere nesemnificativa fata de 3,662 miliarde lei in primele trei luni ale anului trecut, reiese din raport. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din actiunile Oltchim. Combinatul a intrat in insolventa in ianuarie 2013.

Multiplele incercari de vanzare a Oltchim din ultimii ani au esuat. Cea mai recenta a fost in luna martie, cand statul nu a primit nicio oferta de cumparare.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Piete-de-capital/165941/afaceri-in-crestere-pentru-oltchim-la-trimestru-pierderile-s-au-redus.html#ixzz31gnitM9o
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook


Musafir

#20779 Re: Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus Citeste mai mult: http:/

2014-05-14 12:45

#20778: - Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus Citeste mai mult: http://www

Este stire data urgent pe mass-media si in presa de specialitate, pentru a evita situatia de  FALIMENT. Disponibilizatii pot sa fie reprezentati ei direct si nu prin evitarea lor, acestia pot declansa falimentul oricand, deoarece banii lor acum sunt imprumutati societatii, Sc. Oltchim Sa., avand obligatie de achitare catre ei, vezi si decizia ITM, care disponibilizatii o au in buzunar, plus CCM si legea insolventei, care-i obliga pe acestia sa-i achite.

 

P.S. Si salariatii pot declansa falimentul, pentru cumul de restante si pierderi, prin sindicat se pot reprezenta la judecatorul-sindic, de a pune in aplicare.

 

UNU SINGUR DACA SE ADRESEAZA CATRE JUDECATORUL-SINDIC, CU CERINTA DE ACHITARE SI RESPECTARE A DECIZILOR LEGII, DACA ACESTEA NU SUNT SOLUTIONATE RAPID, POATE IMPUNE DECLANSAREA FALIMENTULUI. ASA SPUNE LEGEA SI LEGIUITORUL.


Musafir

#20780 Ordonanta dedicata Oltchim? Cum vrea Guvernul sa-i "fenteze" pe nemtii de la PCC

2014-05-14 13:22

http://www.dailybusiness.ro/stiri-burse/ordonanta-dedicata-oltchim-cum-vrea-guvernul-sa-i-fenteze-pe-nemtii-de-la-pcc-100910/

Statul va putea sa isi majoreze participatia la companiile pe care le controleaza prin transformarea datoriilor bugetare ale acestora in actiuni, conversie care va putea fi introdusa, in cazul firmelor in insolventa, si in planul de reorganizare, operatiune interzisa in prezent de Legea insolventei.

Procedura rezulta din prevederile unei ordonante de urgenta adoptate, marti, de Guvern, cu argumentul intentiei de redresare a activitatii operatorilor economici cu capital integral de stat.

Actul normativ stabileste ca la operatorii economici la care statul este actionar unic sau majoritar se poate aproba, cu respectarea procedurilor privind ajutorul de stat, conversia in actiuni a obligatiilor fiscale, prin hotarare a Guvernului.

Obligatiile fiscale la care se face trimitere in document sunt definite ca fiind cele administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, reprezentand impozite, taxe, contributii sociale obligatorii si alte sume datorate bugetului general consolidat, inclusiv amenzile de orice fel care sunt venit la bugetul de stat, precum si accesoriile datorate si neachitate, cu excepatia obligatiilor fiscale cu retinere la sursa, scrie Mediafax.

Aceasta ordonanta pare a fi dedicata companiei Oltchim, aflata in insolventa. Statul a incercat in repetate randuri sa transforme datoriile combinatului catre Fisc in actiuni, insa s-a lovit de opozitia actionarialui minoritar german PCC, a carui participatie s-ar fi diminuat drastic in urma acestei operatiuni.

In prezent, combinatul se zbate sa supravietuiasca, administratorii judiciari nereusind sa gaseasca un cumparator pentru activele sale.

Musafir

#20781 EXCLUSIV: Statul va putea să îşi ridice participaţia la companiile controlate prin datorii în acţiun

2014-05-14 13:23

http://www.mediafax.ro/economic/exclusiv-statul-va-putea-sa-isi-ridice-participatia-la-companiile-controlate-prin-datorii-in-actiuni-12623559

Statul va putea să îşi majoreze participaţia la companiile pe care le controlează prin transformarea datoriilor bugetare ale acestora în acţiuni, conversie care va putea fi introdusă, în cazul firmelor în insolvenţă, şi în planul de reorganizare, operaţiune interzisă în prezent de Legea insolvenţei.

Procedura rezultă din prevederile unei ordonanţe de urgenţă adoptate, marţi, de Guvern, cu argumentul intenţiei de redresare a activităţii operatorilor economici cu capital integral de stat.

Actul normativ, obţinut de MEDIAFAX, stabileşte că la operatorii economici la care statul este acţionar unic sau majoritar se poate aproba, cu respectarea procedurilor privind ajutorul de stat, conversia în acţiuni a obligaţiilor fiscale, prin hotărâre a Guvernului.

Obligaţiile fiscale la care se face trimitere în document sunt definite ca fiind cele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentând impozite, taxe, contribuţii sociale obligatorii şi alte sume datorate bugetului general consolidat, inclusiv amenzile de orice fel care sunt venit la bugetul de stat, precum şi accesoriile datorate şi neachitate, cu excepaţia obligaţiilor fiscale cu reţinere la sursă.

Tot prin hotărâre a Guvernului va fi aprobată şi procedura de stingere a obligaţiilor fiscale prin conversie în acţiuni.

Acţionarii minoritari vor putea participa la majorarea capitalului social, pentru menţinerea cotei de participare la capitalul social deţinut anterior conversiei.

"Instituţia publică care exercită calitatea de acţionar în numele statului la data efectuării conversiei exercită drepturile şi obligaţiile statului român în calitate de acţionar pentru acţiunile emise de operatorii economici şi înregistrează în evidenţele contabile aceste acţiuni", se arată în document.

Ordonanţa mai stabileşte că, la operatorii economici la care statul este acţionar unic sau majoritar pentru care a fost deschisă procedura insolvenţei, conversia creanţelor bugetare în acţiuni poate fi prevăzută prin planul de reorganizare, cu acordul expres, în scris, al creditorului care urmează să primească titlurile de valoare.

Legea insolvenţei nu permite în prezent ca planul de reorganizare să prevadă conversia creanţelor bugetare în titluri de valoare, dar Guvernul argumentează, în documentul obţinut de MEDIAFAX, că varianta conversiei reprezintă o soluţie care "integrează" creditorii în societate pentru gestionarea acesteia, astfel încât reorganizarea să conducă la o creştere a valorii societăţii.

"Varianta conversiei reprezintă o soluţie care determină, în esenţă, creşterea valorii societăţii", este argumentul Executivului, amintindu-se că planul de reorganizare este rezultatul unor negocieri şi al unor acorduri cu principalii creditori.

Guvernul mai arată că operaţiunea conversiei în titluri de valoare a creanţelor bugetare "nu trebuie privită" ca o majorare a participaţiilor statului la companiile aflate în insolvenţă, deoarece această operaţiune "poate fi reversibilă" şi duce la creşterea capitalurilor proprii ale respectivelor societăţi.

Musafir

#20782 Oltchim si-a redus pierderile cu 30 milioane lei dupa primul trimestru

2014-05-14 13:27

http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/oltchim-si-a-redus-pierderile-cu-30-milioane-lei-dupa-primul-trimestru-100904/

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea si-a redus pierderile la 56,216 milioane de lei dupa primul trimestru din acest an, fata de un rezultat net negativ de aproape 86 milioane de lei in perioada similara a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al companiei transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Reducerea pierderilor s-a reusit prin eliminarea tuturor cheltuielilor care nu erau strans legate de activitatea de productie (s-au redus la minim cheltuieli cu tertii, contractele de prestari servicii, s-au anulat toate contractele de consultanta) cat si prin reducerea personalului prin disponibilizarea unui numar de 913 persoane in iunie 2013.

Raportul mentioneaza ca rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2014 au fost influentate negativ de faptul ca soda caustica, cu o pondere de peste 25% in veniturile societatii, a inregistrat diminuari de pret pe pietele internationale fata de trimestrul 1 al anului 2013 cu peste 37,5% soda lichida si cu peste 24% soda solida.

“Aceasta evolutie a preturilor, raportata la cantitatea medie lunara produsa de Oltchim in primul trimestru al anului 2014, afecteaza negativ veniturile societatii si implicit rezultatul brut cu minus 850.000 euro pe luna”, se mentioneaza in raport.

Dupa primele trei luni din acest an, compania a raportat venituri totale de 138,282 milioane de lei si cheltuieli totale de 194,498 milioane de lei, la o cifra de afaceri in valoare de 136,245 milioane de lei, in crestere fata de un rulaj de 82,770 milioane de lei in perioada similara din 2013.

Potrivit raportului companiei, cresterea cu 65% a cifrei de afaceri in T1 2014 fata de aceeasi perioada a anului 2013 a fost determinata de cresterea gradului de utilizare a capacitatilor de productie, de la 11,17% in trimestrul 1 din 2013 la 23,6% in trimestrul 1 din 2014.

Productia vanduta a totalizat 128,075 milioane de lei, de asemenea in crestere fata de trimestrul unu al anului trecut, cand aceasta s-a cifrat la 73,904 milioane de lei.

Numarul mediu de salariati pe trimestrul 1 2014 a fost de 2.297. fata de 3.272 pe trimestrul 1 2013.

Dupa intrarea in procedura insolventei, activitatea S.C. Oltchim S.A. s-a imbunatatit luna de luna, societatea reusind prin efort propriu sa creasca gradul de utilizare al capacitatilor de productie de la 6,02%, in luna februarie 2013, la 24% in prezent si sa reduca pierderile intr-un ritm sustinut.

Cresterea productiei s-a reflectat in majorarea cifrei de afaceri lunare de la 5,4 milioane euro in februarie 2013, la 10 milioane euro in prezent, respectiv o crestere de doua ori a acesteia.

In primele luni ale anului 2014, Oltchim a valorificat peste 60% din productie la export, a resimtit efectele negative determinate de perioada de vacanta de pe pietele externe de la inceputul anului, cu o cerere mai scazuta si preturi reduse.

Oltchim Ramnicu Valcea se afla in insolventa din ianuarie 2013.

Musafir

#20783 Re: Re: Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus Citeste mai mult: ht

2014-05-14 13:27


Musafir

#20784 Re: Re: Re: Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus Citeste mai mult

2014-05-14 13:31

#20783: - Re: Re: Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus Citeste mai mult: ht

corect (judecatorul-sindic decide), dar legal se poate, daca nu li se achita drepturile la zi (cumuland intarzieri si abateri repetate), altfel nu-si are rolul legea insolventei si sunt trimisi acasa, la fel ca disponibilizatii..., pe scurt, societatea trebuie sa-si achite (stinge e termenul din lege) litigiile si sa revina pe profit...., restul se stie, nu respecti si intarzii voit... rezultatul il definitiveaza judecatorul-sindic, fara drept de abatere.


Musafir

#20785 Grecia exemplu de insolventa si faliment

2014-05-14 13:53

http://stirileprotv.ro/stiri/international/grecia-si-a-vandut-ministerele-pentru-a-iesi-din-criza-sediile-cladirilor-au-fost-inchiriate-inapoi-statului.html

Grecia si-a vandut ministerele pentru a iesi din criza. Sediile cladirilor au fost inchiriate inapoi statului

Statul elen a vandut 14 cladiri importante, inclusiv sediile mai multor ministere si pe cel al Politiei din Atena, pentru aproape 146 milioane de euro, dar institutiile vor functiona in continuare in aceleasi cladiri.

Compania elena Eurobank Properties a anuntat finalizarea achizitiei cladirilor de la Fondul Elen pentru Administrarea Activelor Statului (HRADF), in cadrul unui acord care prevede si inchirierea acestora inapoi autoritatilor de la Atena, pe o perioada de 20 de ani, scrie portalul Capital.gr.

Cele 14 proprietati au o suprafata de 189.000 de metri patrati.

Printre cladirile vandute se afla sediile Ministerului Educatiei si Afacerilor Religioase, Ministerului Sanatatii, Ministerului Justitiei, precum si sediul Politiei din Atena.

Restul activelor din portofoliu sunt situate in zone centrale din Atena sau in alte orase mari din Grecia.

Grecia a trecut in ultimii ani printr-o recesiune severa, iar statul elen s-a aflat aproape de colaps financiar, dupa ce indatorarea foarte ridicata a facut imposibila rostogolirea datoriei tarii pe piata financiara la dobanzi sustenabile.

Guvernul a fost salvat prin doua pachete de imprumuturi de la statele zonei euro si FMI, totalizand 240 de miliarde de euro, conditionate insa de masuri dure de austeritate, reforme si privatizari.

Autoritatile de la Atena si creditorii internationali ai tarii anticipeaza ca economia elena va iesi din recesiune in acest an si va inregistra o crestere de 0,6%.

Musafir

#20786

2014-05-14 14:53

Lasati ma ca vine Nea Cornel Cernev cu planul de redresare :)))))))

Musafir

#20787 Re: Re: Oltchim, luati exemplu Mentchim, ce s-a intamplat si se intampla...

2014-05-14 15:02

#20630: - Re: Oltchim, luati exemplu Mentchim, ce s-a intamplat si se intampla...

Oltchim, luati exemplu Mentchim, ce s-a intamplat si se intampla...

2014-05-08 10:11

http://www.mentchim.ro/

S-au dat oameni afara, judecatorul sindic a dispus procedura de vanzare pe bucata (piese, auto, masini, utillaje, bormasini, scule...etc. TOT !!!!!!!!!!!!)  IN PERIOADA DE INSOLVENTA si achitarea tuturor celor angrenati la plata in  procedurile cuvenite catre cei indreptatiti, s-a lichidat treptat si permament .... ACUM MENTCHIM ESTE INCHIS.

 


http://i.imgur.com/5kWiews.jpg...


Musafir

#20788 Re: Re: Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus Citeste mai mult: ht

2014-05-14 17:26


Musafir

#20789 Re: Re: Re: Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus Citeste mai mult

2014-05-14 17:51

#20788: - Re: Re: Afaceri in crestere pentru Oltchim la trimestru. Pierderile s-au redus Citeste mai mult: ht

E mult mai usor sa se aplice legile in tara asta.

Si fara noi, Mentchim a disparut la fel, identic, a suportat legea insolventei si lichidarea treptat a sa.

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-05-14 17:52


vine timpul cind o sa mi o sugeti acadeaua

#20791 sa mai sugi si tu cerneve cu ghioca o acadea,sa nu va bateti pe ea

2014-05-14 18:11


Musafir

#20792

2014-05-14 18:23

insolventa e o mizerie o teapa data de niste smecheri
mentchim s-a inchis oamenii nu au primit nimic
popescu a ramas si-a batut joc de niste oameni valorosi
pe el il doare in fund

Musafir

#20793

2014-05-14 19:41

popescu e unu din vinovatii falimentului mentchim ar trebui sa raspunda pentru asta.el e fe vina si pentru multe mizerii din oltch

Musafir

#20794 Re:

2014-05-14 20:18

#20793: -

Nu este de vina nici macar Popescu. Voi nu sunteti de vina? Ati tinut ani de zile un analfabet lider de sindicat , v-ati complacut si va complaceti in situatia asta de cacat fara sa aveti nici macar o umbra de atitudine fata de ceea ce se intampla in jurul vostru. Nu stim decat sa barfim si sa comentam. Ne meritam soarta.

UN DISPONIBILIZAT

#20796 Re:

2014-05-14 20:23

#20769: -

"..........partea buna a lucrurilor este ca exista vointa judiciarilor de a se da banii
se putea si mai rau cu siguranta"

 

despre ce vorbesti ca nu prea am inteles


Musafir

#20797 Re: Re:

2014-05-14 20:57

#20794: - Re:

Analfabetul a fost impus si nu a fost propus de salariatii Mentchim. Vina e alta cu Mentchim inchis si de ce s-a distrus, dar nu discutam asta aici, nu prezinta subiectul petitiei. Noi scriam de insolventa si pasii care i-a urmat scocietatea respectiva pentru achitarea tuturor pagubitilor sau celor care avea sa le dea bani. S-au vandut autoturismele, utilaje, toate bunurile, pana si surubelnite, bormasini....uite asa a decis judecatorul-sindic sa se achite drepturile celor care trebuiau sa li se achite banii, asa si Oltchim sa-si vanda bunurile, daca tot se vaita ca nu pot achita banii disponibilizatilor, sa li se dea banii. Partea cu repornirea si redresarea e alta discutie. Aici se intervine pe vanzarea lucrurilor inutile care aduc pierderi (pentru achitarea platilor compensatorii),  dar daca le vinzi, castigi bani si achiti datorii. Oltchim da banii.


Musafir

#20798 Noi proteste ale unor foşti angajaţi ai Oltchim, care îşi cer salariile compensatorii

2014-05-14 21:41

http://ziaruldevalcea.ro/2014/05/14/noi-proteste-ale-unor-fosti-angajati-ai-oltchim-care-isi-cer-salariile-compensatorii/Aproximativ 50 de persoane, foşti angajaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, protestează din nou, miercuri, în faţa sediului Prefecturii, cerând autorităţilor să se implice astfel încât să îşi primească salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.
Potrivit tvr.ro, protestul a început la ora 10.00, când foşti salariaţi ai combinatului Oltchim s-au adunat în faţa Prefecturii Vâlcea, protestând faţă de faptul că nu şi-au primit salariile compensatorii. Foştii angajaţi ai combinatului Oltchim le solicită autorităţilor judeţene să se implice şi să îi ajute să îşi obţină banii la care au dreptul conform contractului colectiv de muncă. Oamenii cer autorităţilor să le comunice când anume vor primi salariile, spunând că există informaţii că aceşti bani le vor fi plătiţi doar după ce combinatul va fi privatizat, lucru pe care îl consideră inacceptabil.

Câteva zeci de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim au protestat şi în urmă cu o săptămână în faţa sediului Prefecturii Râmnicu Vâlcea, cerându-şi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.
Liderul sindicatului “Victoria” din cadrul combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Cornel Cernev, a declarat corespondentului Mediafax că 969 de angajaţi ai combinatului Oltchim au fost disponibilizaţi colectiv anul trecut, ei având dreptul să primească, conform contractului colectiv de muncă, între 6 şi 18 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă.

Musafir

#20799 Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă cu greva foamei

2014-05-14 21:44

http://www.voceavalcii.ro/2014051421375/FOTO-Disponibilizatii-de-la-Oltchim-ameninta-cu-greva-foamei.html

Noi proteste în faţa Instituţiei Prefectului Vâlcea. Peste 100 de foşti angajaţi ai Oltchim protestează din nou în faţa prefecturii Vâlcea. Aceştia sunt iritaţi de atitudinea autorităţilor, care trenează rezolvarea situaţiei lor financiare. Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă că vor intra în greva foamei dacă nu primesc salariile compensatorii promise.

Este a treia oară când foştii angajaţi ai combinatului chimic protestează public pentru că de mai bine de un an de zile de când au fost disponibilizaţi nu şi-au primit salariile compensatorii la care aveau dreptul după ce au fost puşi pe liber, salarii ce erau prevăzute în contractul colectiv de muncă.
proteste prefectura 2
Conform protestatarilor, cei aproape de 1.000 de chimişti care au fost disponibilizaţi au primit doar ajutorul de şomaj şi un adaos de completare şi se plâng că nimeni nu le spune când vor primi şi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Protestatarii aşteaptă un semn de la prefectul de Vâlcea Dumitru Cornoiu, care să-i invite la dialog. La întrevederile anterioare dintre prefect şi reprezentanţii salariaţilor, acesta le-a spus că salariile compensatorii trebuie plătite din bugetul combinatului chimic.

Musafir

#20800 CV Tudor, in mijlocul protestatarilor de la Oltchim

2014-05-14 23:21

http://www.monitoruldevalcea.ro/eveniment/43696/

• aflat in Vâlcea in campanie electorala, "Tribunul" s-a apucat sa-i sune pe ministrii Cabinetului Ponta, "aburindu-i" pe cei aflati la miting ca incearca sa-i ajute


http://www.monitoruldevalcea.ro/files/img/large_14-5-14--19-06-09cv%20tudor.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Aproximativ 50 de persoane, fosti angajati ai societatii Oltchim, au bifat ieri cea de-a treia zi de reluare a protestelor. Oamenii au mers in fata sediului Prefecturii si Consiliului Judetean, cerând autoritatilor sa se implice astfel incât sa-si primeasca salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca.

Protestatarii vor date concrete, nu promisiuni

Protestul a inceput la ora 10.00, când aproximativ 50 de fosti salariati ai combinatului chimic s-au adunat in fata Prefecturii, protestând fata de faptul ca nu si-au primit salariile compensatorii. Fostii angajati ai societatii Oltchim le solicita autoritatilor judetene sa se implice si sa-i ajute sa-si obtina banii la care au dreptul conform contractului colectiv de munca. Oamenii cer autoritatilor sa le comunice când anume vor primi salariile, spunând ca exista informatii ca acesti bani le vor fi platiti doar dupa ce combinatul va fi privatizat, lucru pe care il considera inacceptabil. Câteva zeci de fosti angajati ai combinatului au protestat si luni, si in urma cu o saptamâna, in fata sediului Prefecturii, cerându-si salariile compensatorii prevazute in contractul colectiv de munca. Liderul sindicatului "Victoria" din cadrul combinatului, Cornel Cernev, a declarat ca 969 de angajati ai SC Oltchim au fost disponibilizati anul trecut, ei având dreptul sa primeasca, conform contractului colectiv de munca, intre sase si 18 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca.

Prefectul a venit si... a plecat

Oamenii au fost intâmpinati de prefectul judetului, Dumitru Cornoiu, care tocmai intra in sediu. "Aveti ceva vesti bune si pentru noi? Aveti ceva de bine sa ne spuneti, in afara de promisiuni? Mai bine ar fi sa mergem in sala Consiliului Judetean sa vorbim acolo cu totii. Mereu am fost mintiti si amânati. Oricum, noi stam aici, intram in greva foamei cât vom putea, o zi doua, o saptamâna ca si asa trebuie sa murim din ceva, nu? O sa ajungem sa luam benzina sa ne punem in cap si sa ne dam foc. Victor Ponta ne-a mintit cu niste acte, cu niste hârtii, a facut fals in acte! In plus, a promis locuri de munca, unde sunt? Ne cereti rabdare, câta sa mai avem când se face anul de când am fost dati afara si nu am primit banii. Sa ne dati banii, ca poate facem si noi câte o afacere. Poate luam si noi cAteva vaci, desi ati pus impozite si pe animale.", i-au strigat oamenii nemultumiti prefectului. "Nu putem intra cu totii in sala Consiliului Judetean, nu e disponibila nici azi, nici mâine, nici zilele urmatoare. Daca vreti, trimiteti la mine câtiva reprezentanti sa discutam, nu aici in strada. Daca vorbim toti odata, ce facem? Vreti sa va mint si eu? Eu nu vreau, vreau sa va spun adevarul. Credeti ca eu, daca puteam, nu va dadeam banii? Sau credeti ca Victor Ponta poate sa dea bani din buzunar? Trebuie sa mai aveti rabdare. Lasati cu benzina, eu cred ca vorbesc cu oameni normali.", le-a explicat Cornoiu. Spiritele s-au incins si protestatarii au intrat in conflict verbal si cu reprezentantii televiziunilor nationale. "Nu va lasa Ponta sa dati pe post realitatea de la Vâlcea. Dati doua, trei secunde si atât. Sa-i transmiteti sa nu mai vina in campanie la noi pentru ca ne-a mintit.". La un moment dat, a aparut si liderul de sindicat Ionel Vâncea, care a fost incercuit si certat de oameni. "Ai spus ca ai vorbit tu sa ne dea banii, nu iti e rusine sa ne minti? Am citit declaratiile date de tine, toti ne mintiti!". Acesta a mers in fata protestatarilor si a fost huiduit de intreaga asistenta. "De unde sa va dau eu, fratilor, bani? Eu doar am zis ca ar fi bine sa-i primiti.", a spus Vâncea.

Teatru de prost gust, marca Vadim Tudor

In fata protestatarilor a ajuns si europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, aflat in vizita electorala la Vâlcea. "Nu am venit intentionat, eram aici in turneul electoral. Când ma barbieream la hotel, am auzit galagie si am iesit. Acesti oameni nu sunt manipulati politic, nu i-a adus nimeni aici, i-au trimis copiii si parintii bolnavi. Eu stiu ce a fost Oltchimul, gaina cu oua de aur. Acum se incearca maritarea Oltchimului ca intr-o nunta de tigani. Ponta a pregatit o ordonanta de urgenta, vrea sa dea 200 milioane de euro pentru primarii care vor fura pentru el la alegeri, oamenilor de aici nu le poate da banii meritati. Unde e prefectul, de ce nu va baga in seama? Sa-i fie rusine!", a spus Vadim, care a luat telefonul sa-l sune pe ministrul Dan Sova. "Sa vedem daca raspunde, ca se cam ascunde. Uite, are telefonul inchis. Sa-i ia mama dracu de banditi! Il sun si pe ministrul justitiei, sa vedeti cum se ascund. Nu raspunde nici asta. Piperea asta de care spuneti, cine e? Nu am auzit de el pâna acum. Pe Ponta nu il sun, ca e la Gradina Zoologica. Hai ca o sun pe Androneasca. Sta pe toate stâlpurile sa o votati voi. Daca nu cumva e in pat cu Ion Iliescu, marea iubire a vietii ei. E un amor cocosat. O am si pe Vica Blochina, o sun si pe ea?" La un moment dat, i-a sunat telefonul Tribunului care a rugat un apropiat sa raspunde si apoi a preluat apelul: "Da domnule general, sunt in mijlocul oamenilor, dar nu raspunde nimeni de la Guvern. Poate i-a arestat cineva pe toti. Oameni buni, eu plec la Sibiu, sunt asteptat acolo. Eu va dau un set cu 5 CD-uri cu muzica de petrecere.". I-a cerut si numarul de telefon al unui protestatar: "Daca in timp ce sunt pe drum ma suna unul dintre handicapatii astia, te sun!". Si dus a fost si Vadim!