Spune Nu abrogarii articolului 253 din Legea Educaţiei Naționale

dorcica

/ #1338

2014-05-06 09:41

sa-mi explice cineva care este diferenta dintre art253 cel vechi anulat de CCR si cel nou...

1. „Cadrele didactice netitulare calificate care au participat in ultimii 6 ani la concursul national unic de titularizare, care au obtinut cel putin nota/media 7 si au ocupat un post/o catedra, devin titulare in sistemul de invatamant preuniversitar, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii generale:
a) se certifica viabilitatea postului/catedrei;
b) consiliul de administratie al unitatii de invatamant respective este de acord.”

2. Cadrele didactice calificate, care au obținut nota/media de cel puțin 7(șapte)la un concurs național unic de titularizare în învățământul preuniversitar în ultimii 6 ani și care sunt angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, pot fi repartizate,în ședință publică organizată de inspectoratul școlar, pe perioadă nedeterminată în unitățile de învățământ în care sunt angajate, dacă postul didactic/catedra este vacant(ă)și are viabilitate, cu respectarea cumulativă a condițiilor generale și specifice din prezenta Metodologie.


Mie mi se pare ca doar s-a inlocuit cuvantul titular cu angajat pe perioada nedeterminata(ceea ce intermei metodologici inseamna tot titular), si s-a renuntat la ideea cu acordul CA al scolii.
Practic aceeasi Marie cu alta palarie. Sincer tare mi-e frica de ce se poate intampla in sensul ca o sa ramanem cu deciziile pe post de aprinzatoare de tigara.

Daca poate careva sa dea o lamurire jurdidica asupra situatiei eu as fi mai linistit desi nu cred ca se poate. Oricum ai privi mi se pare ca se cam incalca decizia CCR, ceea ce nu e de bun augur. Anul acesta nu cred ca se intampla ceva pentru sunt si alegeri etc...insa mi-e teama ce ne aduce primavara anului viitor.