Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20151 Re: Investitorii solicită, din nou, amânarea privatizării Oltchim BURSA 28.03.2014

2014-04-28 20:59

#18749: - Investitorii solicită, din nou, amânarea privatizării Oltchim BURSA 28.03.2014

ALERT / BOALĂ LUNGĂ, MOARTE SIGURĂ?
Investitorii solicită, din nou, amânarea privatizării Oltchim
BURSA 28.03.2014

http://www.bursa.ro/alert-boala-lunga-moarte-sigura-investitorii-solicita-din-nou-amanarea-privatizarii-oltchim-233373&s=companii_afaceri&articol=233373.html

http://www.bursa.ro/_img/articole/233373.gif...



* Update 11:23 O ofertă pentru Oltchim
La 11:04, un fond elveţian de investiţii ar fi depus o ofertă pentru preluarea Oltchim, potrivit surselor noastre. Fondul ar fi un jucător-surpriză în cadrul licitaţiei, întrucât nu şi-ar fi manifestat până acum interesul pentru preluarea combinatului vâlcean.
---
* Update 11:20 În loc de oferte, două cereri de amânare până la ora 11:00
În loc de oferte, administratorii judiciari ai Oltchim au primit, până la ora 11:00, când expiră termenul-limită de depunere a ofertelor, două cereri de amânare a licitaţiei pentru preluarea activelor combinatului vâlcean, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Cei doi ofertanţi care au cerut amânarea sunt, potrivit surselor noastre, consorţiul Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum China şi SIF Transilvania.
Investitorii şi-ar fi justificat cererea prin faptul că au nevoie de mai mult timp pentru preluarea rafinăriei Arpechim la pachet cu Oltchim. Rafinăria este deţinută, în prezent, de OMV Petrom.
---
Investitorii interesaţi de Oltchim ar fi solicitat administratorilor judiciari şi Ministerului Economiei o nouă amânare a termenului limită de depunere a ofertelor pentru preluarea combinatului vâlcean, ne-au spus surse din Ministerul Economiei. "Investitorii au solicitat o amânare cu 1-3 luni. Consorţiul de companii chineze mai au nevoie de timp pentru că analizează preluarea Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim", ne-au mai spus sursele noastre care afirmă că, luni, comitetul creditorilor ar urma să aprobe încă o amânare a privatizării cu o lună de zile.
De preluarea Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza - prin Chimcomplex Borzeşti, şi divizia petrochimică a grupului MOL Ungaria. De asemenea, SIF 3 Transilvania analizează posibilitatea preluării activelor viabile ale combinatului Oltchim, după cum ne-a declarat, recent, Mihai Fercală, preşedintele executiv al societăţii de investiţii financiare.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitaţiei organizate pentru Oltchim expiră astăzi.
Licitaţia a mai suportat o amânare cu două luni. Prin combinat se zvoneşte că astăzi ar urma, totuşi, să fie depusă o ofertă din partea unui fond elveţian de investiţii, situaţie în care devine complicată a doua amânare a licitaţiei.
Informaţia referitoare la retragerea consorţiului de firme din China, care îşi arătase interesul pentru privatizarea combinatului Oltchim, este una falsă, fiind lansată din raţiuni electorale, a declarat, ieri, la Piteşti, vicepremierul Daniel Constantin, citat de Agerpres.
Vicepremierul a adăugat că procesul de privatizare va continua, însă trebuie clarificată situaţia rafinăriei Arpechim, care aparţine OMV Petrom.
Termenul de privatizare ar putea fi prelungit cu 30 de zile, ne-a declarat liderul sindical din Oltchim, Corneliu Cernev, care susţine că firmele chineze ar avea nevoie de mai mult timp pentru a analiza preluarea rafinăriei Arpechim.