Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #20059 Ponta n-a luat în viaţa lui atâtea înjurături câte i-au dat vâlcenii ieri!

2014-04-27 17:14

#20047: - un realist

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/26236-ponta-n-a-luat-in-viaa-lui-atatea-injurturi-cate-i-au-dat-valcenii-ieri-sute-de-muncitori-de-la-combinat-s-au-imbulzit-la-bursa-locurilor-de-munc.html

Ponta n-a luat în viaţa lui atâtea înjurături câte i-au dat vâlcenii ieri!
Sute de muncitori de la combinat s-au îmbulzit la Bursa Locurilor de Muncă.

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/bursa-26042014.jpg...

In data de 25 aprilie 2014, Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, începând cu ora 9.00, la sediul CRFPA. Vâlcenii în căutarea unui loc de muncă s-au prezentat într-un număr destul de mare.

921 de şomeri, selectaţi la interviu

Fie că au venit să se informeze asupra ofertei de locuri de muncă, fie pentru cursuri de formare profesională, s-au să lase un CV, la această bursă s-au prezentat 2.650 de persoane. Conform directorului executiv la AJOFM Vâlcea, s-au prezentat 55 de societăţi comerciale care au pus la dispoziţia şomerilor 450 de locuri de muncă vacante, pentru peste 45 de meserii şi ocupaţii, deci o ofertă diversificată, la care se adaugă şi cele 318 locuri de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES România.

"Din păcate pentru persoanele cu studii superioare, oferta nu a fost prea generoasă, sub 20 de locuri de muncă vacante.
Pentru şomerii de la Oltchim venim cu ofertă de formare profesională, pentru că ei vin dintr-o zonă în care meseria lor, de operatori chimişti, dintr-un domeniu specializat, au nişte limite, trebuie să găsim o cale să îi recalificăm, ţinând cont de situaţia de piaţa muncii, deoarece diploma de la un curs de recalificare nu înseamnă automat un loc de muncă, iar angajarea se face tot după o probă de lucru, un interviu şi calităţile personale ale fiecărui şomer”, ne-a precizat Nicolae Gabriel Albinaru.
Au fost selectaţi, în vederea susţinerii interviului de angajare/probei de lucru, 921 şomeri. În afara şomerilor selectaţi pentru interviu, s-au încadrat în muncă pe loc, fiind acceptaţi de angajatori, 82 şomeri în următoarele ocupaţii/meserii: agent de curăţenie clădiri, agent turism, agent vânzări, asistent medical fizioterapie, barman, brutar, bucătar, camerista, consilier-expert/economist, confecţioner - asamblor articole din textile, contabil, dulgher, instalator instalaţii tehnico - sanitare, lucrător bucătărie (spălător vase), lucrător pentru salubrizare, manipulant mărfuri, maseur, medic stomatolog, muncitor necalificat în industria confecţiilor, muncitor necalificat la întreţinerea drumurilor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, ospătar, pădurar, recepţioner, redactor, registrator medical, şef de sală restaurant, şofer autocamion/maşina de mare tonaj, spălătoreasa lenjerie, sudor, vânzător, zugrav.
Participanţi interesaţi au fost informaţi şi consiliaţi cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau cum se redactează o scrisoare de intenţie. În baza unui protocol încheiat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, la Bursă au fost invitaţi şi au participat şi tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Angajatorii care au încadrat în muncă şomeri din categoriile prevăzute de Legea 76/2002, la art.80 şi art.85, vor beneficia de subvenţionarea locului de muncă din bugetul asigurărilor sociale de şomaj pe o perioadă de un an de zile.

Avantaje pentru angajatori

Conform legii, există o serie de avantaje pentru angajatorii categoriilor de vârstă greu integrabile în câmpul muncii, respectiv a absolvenţilor şi a persoanelor cu vârstă de peste 45 ani. Astfel, angajatorii care încadrează în muncă pe o durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor angajaţi. Pentru angajarea şomerilor cu vârstă peste 45 ani sau ai şomerilor părinţi, unici susţinători ai familiilor monoparentale, angajatorii sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii. De asemenea, aceştia primesc lunar, pentru fiecare persoană angajată, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin doi ani.

Claudia Drăghici