Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #19907 THEODOR NICOLESCU: „OLTCHIM AR INTRA ÎN FALIMENT DACĂ I S-AR APLICA ACEST COD AL INSOLVENȚEI!”

2014-04-17 20:34

http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/theodor-nicolescu-oltchim-ar-intra-faliment-daca-s-ar-aplica-acest-cod-al-insolventei/


http://epitesti.ro/wp-content/uploads/2014/02/THEODOR-NICOLESCU-660x330.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alături de colega sa de partid Alina Gorghiu, deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu a explicat într-o conferință de presă motivele pentru care liberalii contestă la Curtea Constituțională Codul insolvenței, recent adoptat în Parlament.

Nicolescu a precizat că acest Cod, printre altele, încalcă liberul acces la justiție și proprietatea și riscă să afecteze industria. În privința acestui ultim argument, Nicolescu, avocat de meserie și secretar al comisiei juridice a Camerei Deputaților, a dat ca exemplu combinatul vâlcean Oltchim, care, după cum bine se știe, are și o divizie petrochimică în Bradu, lângă Pitești. Potrivit parlamentarului de Argeș, Codul insolvenței lasă debitorul la mâna furnizorilor de energie electrică, gaze și de alte utilități obligatorii pentru funcționarea unei astfel de societăți.

„Dau exemplul Oltchim. Dacă Oltchim ar intra în procedura insolvenţei, pe legea aşa cum a fost votată ea în Camera Deputaţilor, după 90 de zile neputând evident să acopere cheltuielile cu electricitatea şi cu gazele ar trebui să-şi închidă activitatea. Ar trebui ca miile de oameni care lucrează acolo să plece acasă, iar o eventuală repunere în funcţiune ulterioară ar fi extrem de costisitoare. Cu alte cuvinte, Oltchim ar intra în faliment în 90 de zile dacă i s-ar aplica această lege!”, a avertizat deputatul PNL de Argeș Theodor Nicolescu.