Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #19145 Discuţii la sediul Oltchim între conducere şi foşti angajaţi, pe tema restanţelor salariale

2014-04-02 14:38

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=7256

O nouă rundă de discuţii s-a purtat miercuri între reprezentanţii muncitorilor disponibilizaţi în anul 2013 de la Oltchim şi actuala conducere, cu privire la restanţele salariale ale acestora.


http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2014/04/oltchim1-300x300.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel 80 de foşti angajaţi ai combinatului au cerut termene precise cu

 

privire la plata concediilor de odihnă neefectuate în anul 2013 dar şi a restanţelor salariale care sunt în prezent constituite în masa credală.

Aceştia au fost invitaţi de conducerea combinatului la discuţii şi li s-a cerut să aibă răbdare până pe 17 mai, când se va şti care este soarta combinatului, după care, din banii obţinuţi din privatizare se vor putea onora aceste datorii.

Oamenii au ieşit nemulţumiţi de la discuţii şi au declarat că dacă nici în luna mai nu se va rezolva situaţia lor vor intra în greva foamei.

În această situaţie se află aproximativ 900 de foşti salariaţi ai combinatului, 600 de la Vâlcea şi 300 de la platforma Bradu din Piteşti. Nici salariaţii din prezent ai combinatului nu sunt la zi cu plata salariilor, existând restanţe pe lunile ianuarie, februarie şi martie.

Oltchim se află în insolvenţă din anul 2013, în prezent funcţionează la 20% capacitate şi cu un număr de 2.300 de salariaţi. Combinatul este scos la privatizare, termenul care fusese iniţial stabilit pentru 28 martie a fost decalat până în jurul datei de 17 mai, guvernul obligându-se ca până atunci să rezolve situaţia rafinăriei piteştene Arpechim, pentru ca cele două societăţi să fie oferite la pachet unui investitor strategic.AGERPRES