Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #18733 Patru investitori interesati de Oltchim ... nici o oferta de cumparare a Oltchim

2014-03-28 09:10

#18729: - Patru investitori interesati de Oltchim ... nici o oferta de cumparare a Oltchim

http://www.economica.net/astazi-ar-trebui-sa-se-sa-vanda-oltchim-ce-investitori-sunt-asteptati-si-ce-ar-cumpara-ei-de-fapt_76536.html

(Preluare partiala a articolului - "Astăzi ar trebui să se vândă Oltchim. Ce investitori sunt aşteptaţi şi ce-ar cumpăra ei de fapt")


Încă nu se ştie exact ce active ar urma să intre în Oltchim 2, firma care ar urma să fie privatizată. Totuşi, recent, Piperea a precizat, pentru ECONOMICA.NET, activele care ar urma să compună Oltchim: instalaţia de electroliză cu membrană, funcţională şi acum, instalaţia de electroliză cu mercur, care va porni în perioada imediat următoare, facilitatea pentru PVC, acum în conservare, platforma petrochimică Bradu, brandul, mărcile şi toate brevetele de invenţii.

„În plus, pe Oltchim 2 vor fi trecute toate contractele de muncă ale salariaţilor Oltchim care lucrează pe activele viabile (si le vedeti enumerate mai sus de Piperea) ce vor fi trecute pe noua companie, plus circa 80 de contracte de muncă de la Mentchim, o companie care va intra cât dfe curând în faliment”, a spus Piperea.

Administratorul judiciar nu a vrut să dezvăluie câţi angajaţi vor trece pe Oltchim 2 şi nici ce se va întâmpla cu cei ce nu se vor regăsi în schema de personal a noii companii înfiinţate.