Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #18557 Vâlcea a ajuns în toate topurile negative

2014-03-24 20:12

#18551:
Dupa "marea revolutie" din septembria 2012, de la OLTCHIM, Valcea a ajuns în toate topurile negative

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/25266-valcea-a-ajuns-in-toate-topurile-negative.html

Vâlcea a ajuns în toate topurile negative

Luni, 24 Martie 2014 Scris de Gabi Bercea

În ultima perioadă, judeţul Vâlcea se află pe cele mai negre hărţi întocmite de diferite instituţii şi institute, în diverse domenii de activitate. Nu departe de săptămâna trecută, Vâlcea se afla pe ultimul loc în ţară la arieratele pe care primăriile din judeţ le au pentru lucrări executate şi neachitate. Tot săptămâna trecută, Evenimentul Zilei publica o hartă neagră a judeţelor afectate de un fenomen grav: disponibilizările. Scria acolo că Vâlcea a disponibilizat în acest an 100 de persoane. “În unele zone, acesta este efectul mega-disponibilizărilor de anul trecut. În Vâlcea, de exemplu, scăderea activităţii la Oltchim, care funcţionează de mai bine de un an la mai puţin de 20% din capacitate, a atras diminuarea afacerilor altor parteneri ai combinatului, de unde şi numărul mare de concedieri din zonă”, explica Evenimentul Zilei.

Nici anul trecut n-am stat foarte bine la disponibilizări, Oltchim fiind în topul companiilor, cu 900 de angajaţi trimişi acasă. Probabil că suntem şi în topul judeţelor în care firmele dispar cu sutele în fiecare lună. Iată că, mai nou, am ajuns în top şi cu înscrierile la clasa pregătitoare, fiind printre judeţele în care, în acest an, au rămas foarte multe locuri libere pe acest sector. Suntem în topul judeţelor datornice la bănci, suntem în topul judeţelor în care economia nu mai funcţionează.

Cu alte cuvinte suntem în aproape toate topurile negative întocmite la nivel naţional. Judeţul se duce în cap, iar guvernanţilor nici că le pasă. Ei s-au întors cu spatele la judeţul Vâlcea, altădată în toate topurile pozitive din ţară. Şi să nu credeţi că Vâlcea a ajuns aşa de rău fără ajutorul guvernanţilor.
Începând cu închiderea Oltchim, băgarea lui în insolvenţă şi până la datoriile care apasă peste judeţul nostru, toate sunt rezultatele unei guvernări proaste şi a unui dezinteres total pentru judeţul Vâlcea.

Care este motivul supărării actualei Puteri pe judeţul Vâlcea? Dumnezeu ştie! Poate că îşi doresc desfiinţarea judeţului pentru alte interese ascunse. Altfel nu există o explicaţie pentru starea jalnică în care a ajuns Vâlcea.