Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #18246 Trimişi de ministrul Economiei, Chinezii au venit să mai vadă o dată Oltchimul

2014-03-18 19:02

Trimişi de ministrul Economiei, Chinezii au venit să mai vadă o dată Oltchimul - dar s-au ferit de ochii presei

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/25058-trimii-de-ministrul-economiei-chinezii-au-venit-s-mai-vad-o-dat-oltchimul-dar-s-au-ferit-de-ochii-presei.html

Marţi, 18 Martie 2014 Scris de Gabi Bercea

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/chinezi-oltchim-18032014.jpg...

„Îmi face plăcere să vă invit astăzi, 17 martie 2014, ora 18.00, la Consiliul Judeţean Vâlcea unde ne vom întâlni cu partenerii chinezi interesaţi să participe la privatizarea Oltchim. Vă aştept şi vă mulţumesc”, este textul invitaţiei primite ieri de toate redacţiile mass-media din judeţ de la preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea.

Cu vreo oră înainte de ora 18.00, doar câţiva jurnalişti au primit telefon de la secretariatul Consiliului Judeţean prin care au fost informaţi că investitorii chinezi mai întârzie şi ajung la ora 18.30. Cu toate acestea, chinezii au ajuns la Consiliul Judeţean înainte de ora 18.00, iar jurnaliştii care erau acolo au fost împiedicaţi să facă poze sau să ia imagini de către reprezentanţii Oltchim, care îi însoţeau pe chinezi.

La discuţiile cu chinezii, jurnaliştii n-au avut acces. Ulterior, chinezii nu s-au lăsat fotografiaţi, iar preşedintele Ion Cîlea a rămas să dea explicaţii ziariştilor. Numai că explicaţiile au fost cam vagi. Iniţial, Ion Cîlea a susţinut că nu ştie cum îi cheamă şi de la ce firme sunt chinezii, ca apoi să confirme că sunt aceeaşi care au venit să viziteze Oltchimul anul trecut. Apoi a spus că i-a trimis ministrul Economiei să vadă oportunităţile de investiţii în Vâlcea.
Chinezii au negat că au venit pentru Oltchim, însă erau însoţiţi de reprezentanţi de la combinatul chimic.

Gabi Bercea