Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Aragorn

/ #11 Frustrare

2014-02-12 07:15

Stimabile "Dotore" ,orice om ,cu ceva carte,dacă îți citește Petiția ,își da seama ca ai multe frustrari,iar in cazul in care nu ți-ai dat singur seama de ele,te pot ajuta..enumerand,detaliat câteva din ele..
-prima si cea mai importantă..este faptul ca nu ești Director,la vreun muzeu..țin sa îți reamintesc ca,pentru a ajunge in locul Domnului Dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu,îți trebuie multă știință de carte,abilitati de comunicare,publicări,etc...nu o petiție semnată de câțiva zeci de frustrati,care sunt insamantati ereditar cu "spiritul de turma"
-doi..cazul Iulian Enache..un băiat simplu,care deține LEGAL un detector de metale modest si care a avut norocul sa descopere cel mai mare Tezaur Monetar,in care tu si câțiva "cocosati" ai tai..dai cu pietre. Știu un lucru..atunci când faci Afirmații si in general scrise,ai o baza solida,cu care poți dovedi asta..de ce îți spun,pentru ca eu,in locul lui Iulian,te dădeam in judecată ..iar singura pretentie care o aveam,era sa îți știrbesc umila Reputație pe care o ai..
In plus de asta,in Anglia dacă făceai asemenea Afirmații..aveai o problema si tu știi asta..Pentru tine si cei ca tine,care atunci când cheltuiți banutii putini care vi se aloca pentru săpături,altceva in afara de monede deteriorate si ceva table neînsemnate..nu găsiți..probabil știți voi de ce..in schimb va betivaniti intr-un mare fel,eu unul nu as mai aloca nici un bănuț..Câte tezaure au ajuns in 2013 la MNIR???? Câte tezaure ai descoperit stimabile Dotore,dumneata pe parcursul carierei???...in plus ia in calcul faptul ca,tu si ai tai..sapati pe banii statului,care de fapt sunt ai noștri..in schimb detectoristii sapa pe cheltuiala lor si crede-ma..este foarte mare. Probabil între pauzele imense de cafea,oferite de sistemul bugetar,tu si ai tai faceți socoteala de ce sa ia unul ca Iulian stația bani..simplu,pentru ca a avut noroc si merita,nu in ultimul rând ca noi,poporul roman am avut noroc,ca din patrimoniul țării sa facă parte acest imens tezaur.
Închei aici..nu înainte de a spune faptul ca..dacă voi sunteți mulți..noi suntem si mai mulți..