GATA DOMNULE PRIMAR ! IEŞENII S-AU SĂTURAT !

Om liber

/ #15 Este momentul sa ne despartim tovarase.........!

2014-02-07 11:24

În mod paradoxal, poţi fi un om de bună credinţă dar să-ţi iasă întotdeauna lucrurile pe dos. Poţi fi un primar bine intenţionat dar să faci prostii pe bandă rulantă. Mai este o vorbă care i se aplică foarte bine următorului personaj, primarului de la Iaşi, PSD-istului Gheorghe Nichita: cine nu munceşte, nu greşeşte!


Nichita ar vrea să muncească bine, munceşte de fapt, dar nu trece săptămâna fără să fie implicat în vreun scandal. Recent, primarul Nichita a dispus defrişarea teilor din oraş şi înlocuirea lor cu salcâmi japonezi. Iaşiul este cunoscut pentru parcurile şi bulevardele sale pline cu tei. Aşa cum Baia Mare este cunoscut drept oraşul castanilor, Iaşiul este oraşul teilor. La Iaşi, în parcul Copou se află şi cunoscutul Tei al lui Eminescu. De ce sunt buni salcâmii japonezi şi nu teii româneşti? Nu se ştie exact. Cert este că primarul Nichita avea însă de cheltuit câteva milioane de euro, mai exact 20 de milioane de euro pentru un proiect de amenajare urbanistică.

În acest proiect, arhitecţii primăriei au decis defrişarea teilor. Cum s-a ajuns la soluţia salcâmilor japonezi putem doar să ne dăm cu presupusul. În primul rând, salcâmii japonezi costă ceva bani, nu întâmplător se numesc “japonezi”. Cineva face bani frumoşi din povestea aceasta. Ei bine, cine ştie, pe viitor poate Iaşiul va deveni un fel de Tokyo european. Scandalul defrişării teilor s-a lăsat şi cu o plângere penală la adresa primarului Nichita. Mai în glumă mai în serios, ieşenii - moldoveni sentimentali - îşi iubesc teii la culme şi s-ar putea că Nichita să aibă probleme electorale grave…

Pe vremea în care se află în opoziţie, primarul PSD Gheorghe Nichita era un personaj extrem de discret în politica naţională. Nichita s-a comportat în timpul guvernării Boc- PDL ca un primar independent. Mergea pe burtă, cum se spune. Iniţial, el fusese un apropiat al lui Mircea Geoană, apoi încet-încet a intrat în graţiile lui Victor Ponta şi s-a lipit de grupul de la Cluj, condus de ex-ministrul de Interne Ioan Rus şi de Ilie Sârbu. După ce USL a ajuns la putere, Nichita a devenit extrem de vocal şi, să spunem, chiar plin de tupeu. De exemplu, la Iaşi a fost construit ilegal un complex imobiliar numit Palas. Există sentinţe în justiţie care spun că imobilele din complexul Palas trebuie demolate. Ce face Primăria Iaşi? Nimic. Mai mult, acoperă ilegalităţile. Investiţia aparţine controversatului om de afaceri Iulian Dascălu. Acest Dascălu este de fapt primarul de facto al Iaşiului şi jupânul judeţului.
Iulian este apropiat al patriarhului BOR Daniel, a făcut afaceri cu fostul ministru PNL Relu Fenechiu, iar Cristian Adomniţei, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, i-a fost angajat. Dascălu controlează aproape toate pârghiile politice şi economice ale Iaşiului.

Aşa cum spuneam, deşi există sentinţe judecătoreşti definitive de demolare a proiectului PALAS, construit ilegal, primarul Nichita închide ochii, mai mult, spune că nu-l interesează deciziile justiţiei. Cum ar veni, facem ceva pe Justiţie, că oricum noi suntem la putere! Când era în Opoziţie, Nichita nu era aşa de sigur pe el, mai ales că era cercetat de procurorii DNA pentru sprijinirea acestui proiect ilegal. Primarul a scăpat însă de acuzaţii şi acum face lobby pe faţă controversatului afacerist Iulian Dascălu. Iată o declaraţie halucinantă a primarului Nichita, care răspundea întrebărilor jurnaliştilor de la Hotnews cu privire la proiectul PalasS “D-voastră credeţi că în România chiar atât de tâmpiţi putem să fim (să demolăm un astfel de proiect)? Putem fi derbedei, bandiţi, hoţi, putem fi intermediari la un moment dat, dar nu putem fi atât de neghiobi să dăm o investiţie care a câştigat la Cannes recunoaşterea europeană”. Cu alte cuvinte, suntem nişte derbedei, nişte bandiţi şi marş de aici cu deciziile instanţei de judecată!!! – “Investitorul Iulian Dascălu este unul dintre cei mai importanţi investitori din România şi foarte serios” a ţinut să adauge primarul Nichita. În condiţiile acestea, cel mai bine ar fi ca Nichita să-i cedeze direct fotoliul de primar lui Dascălu. Ar fi mai cinstit şi mai transparent. Aş fi curios să ştiu câţi bani a dat USL-ului în campania electorală Iulian Dascălu. Neoficial, evident!

Iaşiul arată zilele acestea ca un imens şantier. Se lucrează însă haotic. Povestea de la Iaşi se aplică în majoritatea oraşelor din România. Chiar dacă sunt bani şi se fac investiţii în infrastructură ele sunt făcute fără cap şi fără o strategie. Administraţia în România se face după ureche. Străzile arată ca după bombardament la Iaşi, iar pistele de biciclete în care s-au investit milioane de euro nu pot fi folosite. Primarul Nichita spune că nu poate moderniza oraşul fără să-l transforme într-un şantier şi că ani de zile Iaşiul a fost blocat la finanţări din motive politice. Deşi conduce oraşul de 10 ani, lucrările de infrastructură au demarat doar în ultimii doi ani, paralizând de fapt oraşul. Partea bună a situaţiei de la Iaşi este că în acest moment Primăria are în derulare proiecte de infrastructură în valoare de 400 de milioane de euro.

Bani să fie, numai să rămână şi ceva în urmă, nu doar salcâmi japonezi cumpăraţi la suprapreţ din prostie şi lăcomie…
Sursa: http://www.realitatea.net/dosar-de-politician-gheorghe-nichita-primarul-de-la-iasi_1288867.html