Solidaritate cu femeile din Spania


Musafir

/ #12

2014-01-24 10:11

Am ramas fara cuvinte in fata obtuzitatii politicienilor spanioli din ziua de azi.

In acest mileniu sunt inca probleme in privinta acestei vechi nedreptati pentru libertatea femeii.

Pe cat se pare vremea cand femeia era socotita, in majoritatea cazurilor, buna doar de facut copii si ingrijit barbatul, nu a apus. Este trist!

Interzicerea avortului la cerere poate atrge dupa sine consecinte grave, care in mod sigur vor afecta mult mai multi indivizi. Cateva efecte secundare cauzate de interzicerea acestui tip de intrerupere de sarcina se vor rasfrange indirect asupra societatii prin impovararea sistemului de sprijin social de care vor trebui sa beneficieze copiii nedoriti si apoi abandonati, ori mai rau cu diformitati si dizabilitati cauzate de nereusita unui avort.

Moralitatea acestei actiuni va trebui lasata in seama constiintei fiecarei femei care recurge la acest lucru din diferite motive, nu sa ii fie impusa.

Vreau sa cred totusi ca lumea si mentalitatile au evoluat suficient in perioada contemporana, cat sa inteleaga oricine, ca fiecare individ indiferent de gen sau pozitie sociala are dreptul de a face alegeri care ii privesc viata. Iar doua celule unite nu ar trebui sa cantareasca mai mult decat viata unei femei.