Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #15800 Sindicaliştii de la Oltchim consideră un “tertip” anunţul polonezilor de la PCC că renunţă la cursa

2014-01-21 12:02

Sindicaliştii de la Oltchim consideră un “tertip” anunţul polonezilor de la PCC că renunţă la cursa pentru privatizarea combinatului

http://www.ramnicuvalceaweek.ro/wp-content/uploads/2014/01/OLTCHIM1-300x202.jpg...


http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=4667

Liderii sindicali de la Oltchim sunt sceptici în privinţa anunţului făcut marţi de cei de la PCC SE de retragere din cursa pentru privatizarea combinatului vâlcean, susţinând că ar fi un “tertip” al concernului polonez.
“Este un tertip al polonezilor, care nu au cum să renunţe la cireaşa de pe tort, după ce, timp de 5 ani, s-au războit cu toată lumea pentru a prelua sub orice formă şi cu orice mijloace combinatul. Probabil că au aflat faptul că se va prelungi termenul de privatizare – fapt, de altfel, extrem de rău, după opinia mea – şi atunci nu fac decât o strategie dubioasă pentru a-şi urmări interesele. Din păcate, actuala conducere nu are un plan concret de privatizare a combinatului împreună cu Arpechim şi cu un investitor strategic”, a declarat pentru AGERPRES, liderul sindicatului liber Oltchim, Mihai Diculoiu.
Şi Corneliu Cernev, liderul sindicatului “Victoria” este ezitant în privinţa celor de la PCC, spunând că, “având în vedere prelungirea preconizată a datei de depunere a ofertelor, nu este exclus ca polonezii să se răzgândească”
PCC SE, principalul acţionar privat al Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital au luat decizia de a nu participa la cea de-a doua licitaţie care va avea loc pentru privatizarea complexului.
“Am decis, împreună cu Fortissimo Capital, să nu participăm la licitaţia prin care se va desemna noul proprietar al Oltchim. Situaţia actuală a combinatului şi condiţiile în care se va derula procedura ne-au făcut să luăm, în final, această hotărâre. Am mai explicat, în ultimele luni, motivele care au dus la scăderea interesului PCC SE pentru Oltchim. În acest moment nu mai am alte precizări de făcut”, a declarat Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC SE în România.
În calitate de acţionar, deţinând o participaţie directă şi indirectă de 32,3432% din capitalul social al companiei, PCC SE este implicat de şapte ani în situaţia Oltchim. În luna august, şi-a anunţat intenţia de participare la licitaţia pentru achiziţia combinatului, alături de fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital.