Abuzurile din Romania trec oceanul

Anonim

/ #9355 Nu sunt de acord cu semnarea petitiei

2014-01-10 10:10

Petitia sugereaza ca noi romanii am trai intr-un stat de drept si intr-o democratie functionala si ca doar Basescu si basistii atenteaza la acestea. In realitate traim intr-o lume rupta in doua, compusa de o parte din clasa politica si pe alta parte din majoritatea cetatenilor. Problemele legate de democratie, statul de drept si functionarea justitie sunt foarte multe si de maxima gravitate si cu toate ca exista solutii simple si eficiente pentru corectarea acestor probleme ele nu se implementeaza fie din incompetenta, fie din rea-credinta fie din ambele si nu se implementeaza nici de basisti si nici de anti-basisti.
Traim intr-o ecuatie in care noi suntem vaci de muls si ei seniori de mosie. Traim intr-o lume in care limitarea abuzurilor statului impotriva cetatenilor ca indivizi si pe cale de consecinta a societatii nu se realizeaza din cauza ca lipseste rolul arbitrului reprezentat de justitie.
In Romania justitia este compuse dintr-o serie de caste inchise care in numele interesului public (pe care il invoca pentru a-si justifica insasi existenta) urmaresc interese economice proprii, de grup, de persoana oricum ale castei si a membrilor ei, adeseori in dauna cetateanului.
In Romania nu exista niciun mecanism de responsabilizare a celor care compun institutiile care fac parte din puterea judecatoreasca, in care judecatgorii se judeca pe ei, procurorii se judeca de colegii lor (in CSM), avocatii se judeca tot ei pe ei, la fel medicii, profesorii (de catre colegii lor din inspectoratele scolare) etc.
In Romania promovarea pe criterii de competenta este nula absolut. Chiar si admiterea in profesiile liberale care participa la realizarea actului de justitie se face după criterii de toceala si in dispret total fata de capacitatea de a fi corect, obiectiv, cinstit, echilibrat etc.
In Romania nici o persoana care lucreaza in domeniul justitiei nu se afla in raport cu cetateanul, care nu are dreptul decat de a apela la castele din sistem care sa le faca favorul de a le administra soarta discretionar.
... si multe altele.