Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #13196 "Greii" de la Arpechim îşi fac loc în conducerea Oltchim

2013-12-03 14:37

#13190: GOGU OLOGU -

"C

http://i.argesenii.ro/E27A1ED9-C0C3-449E-83F91A31BB56DCFE.png...

onducerea Oltchim Râmnicu Vâlcea vrea să schimbe trei şefi din cadrul combinatului cu directori de la rafinăria Arpechim, din Piteşti, potrivit informațiilor deținute de ZIUAnews. În spatele mutărilor stă directorul general, Marius Pârvu, acuzat de liderul sindicatului «Victoria», Corneliu Cernev, că face numiri politice.


Potrivit surselor ZIUAnews, conducerea Oltchim Râmnicu Vâlcea vrea să îi schimbe pe Mihail Tălpăşanu, director general adjunct, Valentin Popescu, director Directia Energetică-Mecanică, şi Marius Guran, şef Divizia Ahiziţii, cu trei angajaţi de la rafinăria Arpechim, din Piteşti. Mai exact, la combinatul chimic ar urma să ajungă doi directori de la Arpechim, precum şi Marian Dumitru, liderul Sindical al Unirea Arpechim, în funcţia de consilier al directorului general, Marius Pârvu.

« Am cunoştinţe că vor să schimbe trei directori, i-am şi pus această întrebare directorului general (n. red. Marius Pârvu) şi a spus că el numeşte pe cine vrea, aduce pe cine vrea, e feuda lui. Pentru cei angajaţi politic nu există nimic», a declarat Corneliu Cernev, liderul sindicatului « Victoria».

Faţă de aceste schimbări, dar şi faţă de restanţele salariale pe lunile iulie şi august, au protestat, luni dimineaţă, angajaţii combinatului, afiliaţi sindicatului « Victoria», al cărui lider este Corneliu Cernev. Surse din interiorul combinatului au declarat, pentru ZIUAnews, că Cernev este cel care a organizat protestul, în ciuda faptului că acesta ne-a spus că «protestul a fost spontan».


«Problema e că o serie dintre colegii mei vor să intre în greva foamei şi protestele se vor amplifica, vor cere, probabil, lucruri pe care mi le-au cerut şi mie. Să plece cei care au fost angajaţi politic la Oltchim, vor cere reducerea cheltuielilor cu protocolul, cu maşinile de serviciu, cu alte cheltuieli care se fac în mod inutil. Sunt oameni aduşi de către administratorul special, directorul de resurse umane este adusă de la Craiova, se numeşte Dana Mardare, iar şef de divizie pe achiziţii a fost adus un domn, Marius Guran, tot de pe la Craiova, nu au nicio legătură cu combinatul, nu au cunoştinţe în ceea ce priveşte combinatul şi inclusiv directorul general (n.red. - Marius Pârvu), care a fost numit acum o lună nu are nicio legătură cu combinatul chimic, e adus de la Piteşti, e inginer mecanic, nu ştie combinatul de la Râmnicu Vâlcea de niciun fel», a adăugat Corneliu Cernev.