Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #13112 Oltchim încă aşteaptă despăgubirile de la Astra Asigurări

2013-12-02 20:29

http://adevarul.ro/economie/afaceri/oltchim-inca-asteapta-despagubirile-astra-asigurari-1_529cb9d7c7b855ff56660b63/index.html

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/05/13/51911219053c7dd83f955a3...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Astra Asigurări trage de timp şi tot cere documente justificative în loc să plătească cele 10 milioane de euro în contul poliţei de asigurare managerială pe care asigurătorul o are încheiată cu Oltchim, a declarat, pentru „Adevărul“, Irina Florescu, avocat în cadrul grupului Piperea & Asociaţii, unul dintre administratorii judiciari al combinatului.

„Încă nu s-a soluţionat cererea noastră. Astra tot solicită date la fiecare două-trei luni. Este posibil să fie şi o tragere de timp, dar n-aş putea să spun că sunt inutile. Puteau fi cerute, însă, acum şase luni. Un termen-limită rezonabil ar trebui să existe“, a declarat Florescu. „Am descoperit în actele societăţii o asigurare de răspundere în caz de culpă managerială care acoperă o sumă de 10 milioane de euro. Raportul privind cauzele insolvenţei arată multe decizii proaste ale managementului“, afirma, în luna aprilie, Gheorghe Piperea. Andrei Gerea, ministrul Economiei, a declarat vineri că Oltchim a ajuns în situaţia jenantă de a se ruga de finanţatori să îi dea un credit de 15 milioane de euro pentru redeschiderea unei secţii de producţie, ceea ce ar aduce combinatul pe zero, dar nicio bancă nu îi dă credit. Angajaţi în greva foamei Angajaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, luni dimineaţa, în curtea societăţii şi au încetat activitatea timp de câteva ore, cerând plata drepturilor salariale restante pe ultimele trei luni şi asigurarea capitalului de lucru pentru creşterea capacităţii de producţie a combinatului. Zece din cei peste 100 de angajaţi care au protestat au decis să intre în greva foamei. Conducerea combinatului a anunţat, ulterior, că va achita, în luna decembrie, drepturile salariale ale angajaţilor combinatului, suma totală aferentă fiind de peste 5,6 milioane de lei, reprezentând tichete de masă şi salarii pentru lunile septembrie şi octombrie. "La acestea se vor adăuga sumele acordate pentru copiii angajaţilor, cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani, conform prevederilor contractului colectiv de muncă, în valoare de 132.960 lei, care se vor acorda până în 20 decembrie", potrivit unui comunicat al Oltchim. "Avem speranţa că în continuare o să beneficiem de sprijin şi înţelegere din partea salariaţilor astfel îîncât activitatea de reorganizare a societăţii să se finalizeze cu succes la începutul anului 2014", se mai arată în comunicatul Oltchim, semnat de către administratorul special Bogdan Stănescu.

Citeste mai mult: adev.ro/mx6x3w