Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #13077 Adunarea generală a creditorilor a aprobat înfiinţarea Oltchim SPV

2013-12-02 18:04

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/241956-Adunarea-generala-a-creditorilor-a-aprobat-infiintarea-Oltchim-SPV.html

Adunarea generală a creditorilor, întrunită la Bucureşti, a aprobat luni, strategia de reorganizare judiciară a Oltchim, însemnând înfiinţarea, printre altele a Oltchim SPV, a declarat pentru AGERPRES liderul sindicatului "Victoria", Corneliu Cernev.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-12/12021918-2024198417.jpg...Foto: AGERPRES ARHIVA / LIVIU POPESCU

"Cu un singur vot împotrivă, al celor de la Chem Impex, toţi creditorii au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi discutate azi. Astfel, a fost aprobată strategia de reorganizare a combinatului Oltchim, însemnând printre altele înfiinţarea entităţii Oltchim SPV, societate care va fi scoasă la privatizare. Totodată, a fost aprobat raportul de evaluare al acestui activ astfel încât preţul acestei noi societăţi va fi pornirea de la 290 milioane de euro şi nu va scădea sub 160 de milioane de euro. Alt punct pe ordinea de zi a fost ca această societate să se numească simplu Oltchim, păstrând brandul consacrat pe piaţă. Şi un ultim punct a fost aprobarea procedurii de acceptare a ofertelor angajante, aceste fiind depuse până cel târziu pe 31 ianuarie 2014", a precizat Corneliu Cernev.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţ şi se află în insolvenţă din ianuarie acest an.

În vara anului 2012, Oltchim a fost închisă din cauza datoriilor istorice către furnizori. Combinatul a trecut printr-un proces ratat de privatizare în octombrie 2012, fiind repornit la capacitatea de 5%, la începutul lui decembrie. De când se află în insolvenţă, societatea a disponibilizat 1000 de angajaţi, în ultimele 9 luni trecând printr-un proces amplu de restructirări economice.

În prezent, pentru combinatul propus pentru ptrivatizare s-au înscris mai mulţi investitori, dintre aceştia manifestându-şi public intenţiile o compania rusească, Oil Gas Trade şi mai multe companii din China.

Luni dimineaţă, aproximativ 150 de salariaţi de la Oltchim au protestat în faţa sediului companiei pentru neplata restanţelor salariale şi pentru incertitudinea cu privire la retribuţia pe luna decembrie. Dintre aceşti protestatari, 9 au intrat în greva foamei, soliciutând prezenţa premierului Victor Ponta la combinat. AGERPRES/(A - autor: Liviu Popescu, editor: Diana Dumitru)