VREM PARTENERIAT CIVIL IN ROMANIA


Musafir

/ #194 Legea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex nu a fost aprobata

2013-12-01 20:24

Comisia juridica a Senatului a dat raport negativ proiectului de lege initiat de deputatul Remus Cernea prin care se instituia posibilitatea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Votul in comisie a fost dat in absenta lui Remus Cernea, initiatorul proiectului. El a aparut la sedinta dupa incheierea votului. Totusi, Cernea spune ca vrea sa lupte in continuare pentru drepturile comunitatii gay si doreste, printre altele, ca homosexualii sa-si poata lua impreuna credite de la banci.

“Comisia era mult prea hotarata sa respinga proiectul, ceea ce ar trebui sa ne ingrijoreze este atitudinea nedemocratica a acestei comisii. Aceasta unanimitate denota conservatorism excesiv si o lipsa de racordare la standardele europene”, a declarat Cernea.

Remus Cernea spune ca legea ar fi acordat drepturi firesti celor care doresc sa traiasca in parteneriat civil. “Legea priveste parteneriatul civil, in care acestia pot spre exemplu sa-si imparta bunurile dobandite in comun, sa lase mostenire, sa ia credite pe baza veniturilor”, a argumentat Cernea.

Remus Cernea a anuntat pe 12 aprilie ca doreste ca in viitor sa reglementeze parteneriatul civil intre persoanele de acelasi sex, motivand faptul ca fiecare om este liber sa faca ceea ce doreste, potrivit replicaonline.ro. Propunerea sa a starnit reactii virulente, iar un membru al Partidului Verde chiar a facut scandal la conferinta de presa sustinuta de Cernea.

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta la biroul sau parlamentar, Remus Cernea a argumentat ca in multe tari din Europa acest lucru a fost reglementat, el dand ca exemplu Franta, acolo unde persoanele de acelasi sex se pot casatori, dupa ce in urma cu doua zile senatorii francezi au aprobat acest tip de casatorii.

RTV.NET

n.p. se pare ca Remus cernea intelege foarte prost "dreptul de a face orice doreste" care totusi nu este un drept recunoscut in vreun fel decat de propaganda homosexuala si altele asemenea. Cernea este de o naivitate crunta. cineva il seteaza sa repete niste aberatii. nu poti acorda drepturi egale unui concubinaj cu cele ale unei casatorii. acest tip de parteneriat cere sa i se dea tot felul de drepturi din partea statului si societatii (cu alte cuvinte recunoasterea homosexualitatii ca ceva corect, sanatos, social), dar sa nu dea nimic la schimb, nici un strop de responsabilitate fata de societatea in care traiesc, implicarea in nasterea si cresterea de copii intr-un mod sanatos si favorabil dezvoltarii societatii si umanitatii fara a lovi in insasi natura omului sau chiar a ucide viata prin inseminarea artificiala. au tupeul de a pune la egalitate casatoria/familia cu parteneriatul civil.

"Drepturile conferite prin aceste “parteneriate” sunt copiate INTEGRAL din Codul Civil, capitolul “Casatoria” – mai putin, deocamdata!, dreptul la filiatie (adoptie de copii/reproducere asistata). Ceea ce inseamna ca legea este “fabricata” special pentru homosexuali: cuplurile heterosexuale nu au, practic, motive sa intre intr-un “parteneriat”, ele având la dispozitie casatoria.

Adoptarea legii PARTENERIATULUI l-ar face pe acesta aproape egal cu casatoria; asadar, ar lasa practic fara obiect interdictia casatoriei homosexuale din Codul Civil si ar duce in scurt timp si la legiferarea filiatiei: adica, a ADOPTIEI DE COPII, respectiv a REPRODUCERII ASISTATE PENTRU CUPLURILE DE HOMOSEXUALI, transformate în “FAMILIE” RECUNOSCUTA PRIN LEGE.

Legalizarea “familiei” de homosexuali reprezinta cea mai puternica lovitura data familiei în istoria umanitatii, prin alterarea perceptiei colective privind sensul si natura acesteia. Din partea politicienilor si conducatorilor români, ar fi cea mai sofisticata si mai inalta forma de tradare a intereselor natiunii. Cu mult mai grava decat vânzarea pamântului sau a resurselor naturale, pentru ca distruge însasi temelia angrenajului social.

Ca familia constituie cea mai importanta institutie pentru forta, stabilitatea si durabilitatea unui stat, este din cele mai vechi timpuri un “loc comun” în gândirea socio-politica. În acest context, a satisface un pretins “drept” al homosexualilor de a uzurpa institutia familiei este acelasi lucru cu promovarea “dreptului” indivizilor la subminarea statului si a societatii."

mai multe informatii si pe http://parteneriat-civil.ro/


http://parteneriat-civil.ro/argumente-contra/bolile-homosexualilor-un-documentar-medical-la-zi/

"Am alcătuit acest volum în primul rând pentru a-i îngrijora pe homosexualii practicanţi şi a-i apropia de medic. Apoi, i-am avut în vedere pe foştii homosexuali care, din motive individuale, prin decizie proprie, au ajuns să pună semnul egalităţii între păcat, viciu şi homosexualitate. Ei sunt cei care suferă, de cele mai multe ori în tăcere, nu cred în comuniunea divino-umană pe care o oferă Biserica şi sfintele ei Taine sau nu îndrăznesc să se adreseze unui duhovnic, iar în socialul care îi înconjoară găsesc arareori un punct de sprijin pentru a ieşi din impas. Sper ca această carte să-i convingă, o dată în plus, că efortul lor de a se elibera de viciu este un mare bine pentru ei în şişi şi pentru foarte mulţi alţii."