Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #12588 Si, ce mai declara astazi Ministrul Gerea. A disparut entuziasmul? Managementul Oltchim este slab?

2013-11-29 19:50

#12585: S. MAX - Remember: Ministrul Gerea a inceput sa "ajute" OLTCHIM, mintindu-i si mintindu-ne pe toti!

Un management bun poate face Oltchim profitabil - la ora actuala Oltchim nu este profitabil deci, in consecinta, managementul este prost!

 

Ministerul Economiei

Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice

Bucureşti, 29 noiembrie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Economiei, A n d r e i D o mi n i c G e r e a , a participat vineri, 29 noiembrie a.c., la cea de a treia ediţie a conferinţei Rolul băncilor în restructurarea companiilor, eveniment organizat de ziarul Bursa.

În intervenţia sa, ministrul Gerea a apreciat că deşi băncile şi companiile ar trebui să aibă un interes comun, şi anume profitul, de foarte multe ori se află pe poziţii antagonice. Acest lucru se simte în reorganizarea unor companii aflate în portofoliul Ministerului Economiei, care depind de colaborarea şi concursul creditorilor.

"Companiile caută soluţii financaire dar de multe ori, creditorii, constrânşi de normele de prudenţialitate, de teamă că nu-şi vor recupera banii, nu aprobă planurile de reorganizare şi finanţarea iar societăţile ajung în faliment" a spus ministrul Gerea.

Exemplificând cu cazul Oltchim, demnitarul român a subliniat că analiza de risc bancar trebuie să facă diferenţa între companiile care se pot revitaliza, companii care au nevoie de finanţare şi companiile mici care profită de pe urma insolvenţei. Astfel, Oltchim, o companie cu o capacitate reală de piaţă, cu un brand cunoscut, administrată prost de către stat, a ajuns să lucreze la 25% din capacitate şi face eforturi uriaşe pentru a găsi finanţare de 15 milioane de euro. "Un management bun poate face Oltchim profitabil, dar în acest moment încercăm să câştigăm încrederea băncilor, deoarece societatea vâlceană nu se poate descurca fără credite", a mai spus ministrul economiei.

"Fac un apel cât se poate de serios către sistemul bancar, către Banca Naţională, să privească foarte serios spre economia românească şi să încerce să gândească politicile de finanţare pentru că sunt societăţi care merită încrederea sectorului bancar", a încheiat ministrul Andrei Gerea.


Biroul de presă al Ministerului Economiei
Calea Victoriei 152, 010096 Bucureşti 1
Tel: 021.2025.309, Fax: 021.2025.108

e-mail: birou_presa@minind.ro; www.minind.ro