Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12377 „În Vâlcea, dispar peste 1.000 de locuri de muncă”

2013-11-27 11:02

Veste alarmantã a președintelui Cartel Alfa

http://www.indiscret.ro/articol-n-valcea-dispar-peste-1000-de-locuri-de-munca-#.UpWQggRq5Ko.facebook

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_2600.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, luni, la Râmnicu Vâlcea, că, potrivit estimărilor sindicale, în judeţul Vâlcea se vor pierde în perioada următoare peste 1.000 de locuri de muncă.
de Marielena Popa

Conform lui Hossu, cei concediaţi vor proveni de la două întreprinderi cu capital privat străin, de la unităţi care au depins de combinatul Oltchim, precum şi din sectorul bugetar, în urma legii descentralizării, făcută de guvern “pe genunchi“, în opinia sa. “Estimatul nostru este la 1.000 şi ceva de locuri de muncă. (...) Ei vor proveni de la întreprinderi dependente de Oltchim, de la întreprinderi private care sunt supuse restructurării, ca de exemplu FCT Industrial, unde se fabrică articole de robinetărie şi unde acţionarii străini vor să lichideze, şi atunci se vor pierde 100 de locuri de muncă, sau la Hervil, unde indienii sunt pe cale să restructureze. Nu în ultimul rând, suntem interesaţi de ceea ce se întâmplă în sistemul de descentralizare, în urma noii legi a descentralizării, făcută pe genunchi şi pentru care guvernul şi-a asumat răspunderea, şi care are implicaţii în mai multe sectoare bugetare, precum al protecţiei mediului, învăţământ şi sănătate”.



Excluderea şomajului tehnic înrăutăţeşte situaţia

Potrivit preşedintelui Cartel Alfa, situaţia este înrăutăţită şi de decizia guvernului de a exclude şomajul tehnic din raporturile de muncă: „ În acelaşi timp, pericolul este că guvernul a scos ceea ce era un instrument de păstrare a acestor locuri de muncă, aşa numitul şomaj tehnic; adică o păstrare a efortului de a menţine legătura contractuală dintre salariat şi întreprindere, chiar dacă întreprinderea se află într-o relativă dificultate temporară. Să nu uităm că în decembrie, ianuarie şi februarie, mare parte din întreprinderi sunt în dificultate pentru că reconstituie noile contracte pentru anul viitor şi atunci nu au activităţi de parcurs. Şomajul tehnic însemna plata cu 75% a salariaţilor, fără încetarea contractului individual de muncă, în care statul prelua sarcina de a plăti taxele aferente acestui salariu”. Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, şi Ionel Vâncea, preşedintele filialei teritoriale, s-au întâlnit, luni, cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.