Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12281 Sta 3 zile .

2013-11-25 11:17

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Delegatia+guvernamentala+a+Chinei+a+sosit+la+Bucuresti

Premierul Chinei a sosit la București. Este prima vizită a unui șef de guvern de la Beijing în 19 ani

Premierul Chinei a ajuns în România pentru prima dată după 19 ani. Va rămâne aici până la 28 noiembrie şi este însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală şi de oameni de afaceri.

Premierul chinez, Li Keqiang, a fost întâmpinat pe aeroportul Otopeni de Victor Ponta. Pe aeroport s-au aflat și mai mulți miniștri ai României, printre care ministrul de externe Titus Corlățean, ministrul energiei, Constantin Niță, vicepremierul Liviu Dragnea.

În afară de forumul economic cu delegații din 16 țări din Europa Centrală și de Est și din China, se împlinesc 65 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Republica Populară Chineză și 10 ani de la semnarea parteneriatului cu Beijingul.

Forumul Economic şi Comercial China - Europa Centrală şi de Est, care se desfăşoară la Bucureşti, provoacă îngrijorare în cancelariile europene. Oficialii români au adoptat o strategie defensivă şi dau asigurări că nu există motive de îngrijorare. La summitul de la Bucureşti vor participa 16 prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est plus şeful Guvernului de la Beijing, dar şi 1.500 de oameni de afaceri - dintre care 300 din China.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comerţului de la Beijing, schimburile comerciale între China şi România s-au ridicat la 3,27 miliarde de dolari, în primele 10 luni ale anului 2013.

Investiţiile chineze în România sunt în valoare de 160 de milioane de dolari, în timp ce investiţiile româneşti în China sunt de 280 de milioane de dolari.Exporturile româneşti în China au crescut de la 360 de milioane de dolari în 2008, la aproape un miliard de dolari, anul trecut.

http://sud-est-forum.ro/wp/wp-content/uploads/2013/08/China.gif...