Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12133 Re:

2013-11-22 16:27

#12079: GOGU OLOGU -

Gogule vad ca Domnul Manfred Leitner - director rafinare şi marketing în cadrul grupului OMV - iti cam da dreptate! Oare asa sa fie sau Domnul Manfred Leitner "VREA SA SPERIE INVESTITORII"?

http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=222812.html


Leitner, OMV: "Nu cred că cineva poate face profitabilă rafinăria Arpechim"

Companii-Afaceri
22.11.2013


"Nu cred că cineva poate face profitabilă rafinăria Arpechim", a declarat, astăzi, la Viena, Manfred Leitner, director rafinare şi marketing în cadrul grupului OMV.

Domnia sa a menţionat că OMV este dispus să negocieze cu orice investitor care doreşte să o preia ca să dezvolte integrat combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar a comentat că ar fi extrem de surprins dacă cineva pe lumea asta ar putea opera profitabil rafinăria Arpechim.

Oficialul OMV a mai spus că până în prezent grupul austriac nu a primit nicio ofertă serioasă pentru Arpechim.

Ministerul Economiei speră să privatizeze Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, pentru ca unitatea de la Râmnicu Vâlcea să poată genera afaceri de circa un miliard de euro.

Recent, o importantă delegaţie chineză a evaluat combinatul vâlcean şi starea rafinăriei, surse din piaţa declarând, pentru ziarul BURSA, că, la o primă estimare, investitorii chinezi au constatat un necesar investiţional de peste 500 milioane de euro pentru complexul integrat Arpechim-Oltchim.
A.T.