Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11976 RUŞII AU ANUNŢAT că vor SĂ CUMPERE OLCHIM

2013-11-19 19:42

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/08_intrare_oltchim_5e6990be2c.jpg...



Compania rusă Oil Gas Trade a anunţat că este gata să preia combinatul vâlcean în momentul în care va fi scos la privatizare, potrivit lui Florin Rozescu, reprezentantul companiei.
Oltchim

"Aşteptăm crearea Oltchim II (formată din activele viabile ale combinatului vâlcean n.r.), suntem în bune relaţii cu administratorii judiciari şi suntem gata pentru preluarea combinatului. Oil Gas Trade este o companie deţinută de două persoane fizice", a spus Rozescu astăzi, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Acesta negat ştirile apărute în presă potrivit cărora în spatele Oil Gas Trade s-ar afla gigantul Gazprom.


"OGT, începând din 2002, a fost un trader pentru ţiţei. A cumpărat două rafinării de ţiţei. Pe lângă aceste rafinării OGT-ul mai deţine şi fabrici de medicamente. OGT mai are şi uleiuri şi este unul din cei mai mari distribuitori de uleiuri din Rusia. Unul dintre partenerii noştri de afaceri este Gazprom, mai este Lukoil. Acestea le-am prezentat administratorilor de la judiciari. Am prezentat şi scrisorile din partea băncilor, ni s-au cerut două, noi am adus trei. Una dintre scrisori de recomandare este de la Banca Centrală a Rusiei", mai spus Rozescu.

Interesul pentru combinatul vâlcean a apărut în iunie când reprezentanţii societăţii au înaintat o scrisoare către fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, după care la 1 august au vizitat combinatul Oltchim împreună cu unul dintre proprietari.

"Am vizitat atunci şi platforma Bradu şi în cele opt ore am luat la mână instalaţie cu instalaţie. După această vizită am trimis aici specialişti în petrochimie şi au verificat şi discutat toate problemele Oltchimului ", a spus Rozescu.
El a menţionat şi episodul împrumutului de 50 de milioane de euro solicitat de partea română, respectiv administratorii judiciariari ai combinatului, pentru finanţarea activităţii.

Rozescu a spus că în schimbul banilor OGT a cerut să i se ofere părţi din oltchim II, care să acopere contravaloarea împrumutului. Însă, nu a existat cadrul legal pentru a face acest împrumut.

Citiţi mai mult: RUŞII AU ANUNŢAT că vor SĂ CUMPERE OLCHIM - Economie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/rusii-au-anuntat-ca-vor-sa-ia-pe-olchim-1068378.html#ixzz2l7e26m9Z
EVZ.ro