Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11465 Gerea s-a întâlnit astăzi cu managementul, administratorii şi sindicatele Oltchim BURSA 11.11.2013

2013-11-11 20:03

http://www.bursa.ro/gerea-s-a-intalnit-astazi-cu-managementul-administratorii-si-sindicatele-oltchim-221693&s=politica&articol=221693.html

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit, astăzi, la Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, cu managementul companiei, administratorii judiciari, administratorul special, reprezentaţii sindicatelor şi administraţiei publice locale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
La întâlnire au mai participat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, şi Constantin Polexe, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.
Ministrul Gerea a făcut o trecere în revistă a demersurilor întreprinse până acum în ceea ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei Oltchim şi atragerea de investitori puternici în privatizarea societăţii, se mai arată în documentul citat.
Totodată, ministrul Economiei a anunţat etapele care vor urma pe linia de privatizare şi procedura de insolvenţă. Astfel, până la sfârşitul lunii ianuarie, anul viitor, urmează să se finalizeze planul de reoganizare a combinatului.
În context, directorul general al companiei a anunţat că, în ultimele 3 luni, Oltchim a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24% şi, la acest nivel de producţie, combinatul a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014.
Eforturile Ministerului Economiei şi ale conducerii combinatului sunt concentrate, acum, pe asigurarea capitalului de lucru care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie la 37%, nivel care asigură profitabilitatea companiei, potrivit aceluiaşi comunicat.
În opinia administratorilor judiciari, strategia vizează obţinerea unui preţ bun într-un timp rezonabil, pe baza raportului de evaluare, care a fost deja finalizat şi urmează să fie supus aprobării creditorilor.
Reprezentanţii salariaţilor au expus problemele cu care se confruntă, amintind, în acest cadru, concedierile efectuate în primăvara acestui an, necesitatea reducerii posturilor de conducere, pentru realizarea de economii, acordarea atenţiei cuvenite posibililor investitori care sunt interesaţi de privatizarea Oltchim, recuperarea restanţelor la plata salariilor, exprimându-şi încrederea că aspectele prezentate îşi vor găsi rezolvarea într-un timp cât mai scurt.
Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a apreciat, la rândul sau, implicarea managementului Oltchim în funcţionarea combinatului, precizând că sunt încă probleme care necesită rezolvare rapidă, cum ar fi reducerea restanţelor salariale, urgentarea demersurilor în ceea ce priveşte privatizarea societăţii şi asigurarea unui capital de lucru, se mai arată în acelaşi comuniacat.

F. A.