Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11150 Gerea a invitat companiile olandeze la discuţii pe tema privatizării Oltchim

2013-11-05 19:21

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/235460-Gerea-a-invitat-companiile-olandeze-la-discutii-pe-tema-privatizarii-Oltchim.html

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a invitat companiile olandeze la discuţii pe tema privatizării combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat al ministerului.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-11/11051904-64885059.jpg...



Foto: AGERPRES FLUX - Autor: ANGELO BREZOIANU

Gerea s-a întâlnit luni cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel. La întâlnire a participat şi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea.

'Diplomatul olandez a transmis oficialului român interesul investitorilor olandezi pentru România, evidenţiind profilul atractiv şi competitiv al ţării noastre în domeniul IT&C', se precizează în comunicat.

La rândul său, Gerea a arătat faptul că România deţine un potenţial important de dezvoltare şi atragere de investiţii în domeniul high-tech, atrăgând atenţia interlocutorului său şi asupra altor domenii care pot constitui oportunităţi pentru investitorii străini.

'Demnitarul român a prezentat ambasadorului olandez demersurile Ministerului Economiei de atragere de investiţii la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, adresând cu acest prilej companiilor olandeze interesate o invitaţie la convorbiri pe acest subiect. Ministrul Gerea a transmis, de asemenea, ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos o listă a companiilor din portofoliul ministerului aflate în proces de privatizare şi atragere de investiţii, asigurându-l de deschiderea părţii române pentru continuarea discuţiilor pe teme concrete de interes, pentru viitoare colaborări. Ambasadorul Matthijs van Bonzel l-a asigurat pe ministrul Gerea că va transmite aceste informaţii investitorilor olandezi, referindu-se, in context, şi la domeniul responsabilităţii sociale, propunând o mai strânsă colaborare între reprezentanţii mediului de business din cele două ţări pe acest subiect', se mai arată în comunicat.

Conform datelor statistice disponibile, la finele lunii iulie 2013, Olanda deţinea o pondere de 3,1% din exportul ţării noastre şi de 3,7% la import. Faţă de perioada similară a anului precedent, exportul a crescut cu 21,6%, atingând 867 milioane euro, iar importul cu 5,8%, cifrându-se la 1.172 milioane euro. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cioacă, editor: Nicoleta Gherasi)