Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #11091 Vâlcea: CASO susţine privatizarea Oltchim cu un capital de dezvoltare şi nu unul colonial

2013-11-04 14:33

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/234951-Valcea-CASO-sustine-privatizarea-Oltchim-cu-un-capital-de-dezvoltare-si-nu-unul-colonial.html


Comitetul de Acţiune pentru Salvarea Oltchimului (CASO), format din PRM, PNŢCD şi PAS a declarat luni că sprijină privatizarea combinatului prin capital de dezvoltare şi nu unul colonial.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-11/11041424-168105840.jpg...

 

 

 

 

 

 


Cele trei partide care au constituit în urmă cu o săptămână CASO s-au reunit luni pentru a parafa un act prin care să monitorizeze acţiunile autorităţilor locale şi guvernamentale, întreprinse în cadrul soluţionării situaţiei de la OLTCHIM.

"E un vorba de un un plan care include monitorizarea activităţii Oltchim, atragerea sindicatelor şi a altor ong-uri în acest comitet, monitorizarea acţiunilor autorităţilor guvernamentale şi locale întreprinse în cazul combinatului, analiza poziţiei pe care o au administratorii judiciari de la Oltchim, sprijinirea oricăror acţiuni ale salariaţilor din combinat pentru că ei sunt componentă activă a pieţei muncii din Vâlcea. Şi cum am spus rândul trecut, aici, nu suntem nici socialişti, nici ţărănişti şi nici peremişti, suntem doar vâlceni", a declarat preşedintele PAS, Constantin Rotaru.

De altfel şi liderul PNŢCD, Ioan Iordăchescu şi cel al PRM, Ion Nuică au precizat că toate trei partidele sprijină orice soluţie care ar duce la privatizarea combinatului, cu "un capital de dezvoltare şi nu cu unul colonial, în sensul că după privatizare, combinatul să fie vândut la fier vechi".

Cele trei partide propun ca o clauză la privatizare menţinerea "numărului mediu de angajaţi pe care combinatul l-a avut în utimii zece ani, acest fapt însemnând o privatizare reuşită". AGERPRES/(AS-autor: Liviu Popescu, editor: Diana Dumitru)