Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #10442 Cine este noul sef al Arpechim: Marius Parvu

2013-10-23 20:38

http://www.proarges.ro/media/k2/items/cache/165f8c8daceedede535cccb54d42c2cb_L.j...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.proarges.ro/cine-este-noul-sef-al-arpechim-marius-parvu.html

Consiliul de Administraţie al Oltchim a validat noua organigramă a conducerii unităţii care include opt directori, pe jumatate fata de pana acum. Noul director al Arpechim a fost desemnat inginerui mecanic Marius Pârvu. Consiliul de Administratie a dezbatut si planul de repornire al instalaţiilor. S-a descis repornirea în această săptămână a primei instalaţii a combinatului Oltchim. Joi, un delegat de la Oltchim va merge la Bruxelles pentru a discuta despre acordul de principiu pentru finanţarea repornirii. Dacă răspunsul va fi pozitiv, salariaţii sunt pregătiţi pentru a reporni producţia cu prima instalaţie.
Oltchim şi-a propus obţinerea unui împrumut de 45 de milioane de euro, 20 de milioane urmând sã fie luaţi de la guvern dupã aprobarea Comisiei Europene, iar 25 de milioane de la bãnci. Fondurile sunt necesare pentru capitalul de lucru şi pentru achitarea unei pãrţi din datorii. Salariaţii de la combinatul Oltchim şi-au primit vinerea trecutã salariile şi tichetele de masã de pe luna august.

http://www.oltchim.ro/uploaded/cv/Pirvu%20Marius.pdf

Ministrul Gerea ia taurul de coarne: se întâlneşte astăzi cu Marius Pârvu, director OLTCHIM. Citiţi declaraţia lui Marius Pârvu!

http://www.dezbaterea.ro/index.php/economie/37-ministrul-gerea-ia-taurul-de-coarne-se-intalneste-astazi-cu-marius-parvu-director-oltchim-cititi-declaratia-lui-marius-parvu

http://www.dezbaterea.ro/cache/gerea_images_thumb_medium540_350.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marius Pârvu, director în cadrul Oltchim, are o întâlnire astăzi, 18 octombrie, cu Ministrul Economiei, Andrei Gerea. La una dintre televiziunile locale, Marius Pârvu a făcut următoarea declaraţie:

Ne mai trebuie 15 milioane de euro, ca să pornim măcar o instalaţie.... Una este ca un investitor să cumpere o fabrică pornită. Alta este să cumpere o fabrică închisă, pe pierderi.

MARIUS PÂRVU: “Mâine sunt invitat la minister, la Andrei Gerea. Nu ştiu, concret, de ce m-a chemat. Dar sper să putem discuta, în detaliu, soarta Oltchim. Dacă nici de data asta nu mişcăm – sper şi în ceea ce priveşte rafinăria de la Piteşti, nu doar combinatul de la Vâlcea – nu mai există nicio şansă.

Privatizarea ar trebui să fie aproape. Sunt mulţi paşi făcuţi şi sper să găsim investitori şi pentru rafinărie, şi pentru petrochimie.

Sigur că suntem încă în minus. Ne trebuie cam 15 milioane de euro, ca să mişcăm lucrurile. Oamenii   fie angajaţi, fie disponibilizaţi - spun că nu s-a făcut nimic. Dar nu este adevărat. Dacă, la un moment dat, am avut un minus de 800.000 de euro pe lună la Piteşti, acum am ajuns la un minus de 300.000 de euro pe lună. Banii se duc în cheltuieli neacoperite din venituri. Avem de plătit energie, utilităţi, salarii…

Eu cred – şi sper – că Andrei Gerea se va implica şi că va fi ajutat şi de parlamentari.

Dacă am avea cei 15 milioane de euro care ne trebuie, am putea realiza o creştere a capacităţii de producţie cu 40% şi, de aici, un profit lunar pentru pornirea unei instalaţii. Am porni ceva şi poate că nu am mai fi pe minus.

La Piteşti nu se pot acoperi pierderile de 300.000 de Euro pe lună din activitatea de la Vâlcea. Aceşti bani reprezentând, repet, salarii şi utilităţi.

Noi am discutat cu diverse bănci şi cu CEC, ca să ne împrumute. Însă CEC, din diverse motive, s-a retras. Dar celelalte bănci cu care am discutat vor fi dispuse să ne împrumute. Trebuie să fim optimişti şi în privinţa deschiderii sistemului bancar pentru creditarea Oltchim. La Piteşti este puţin mai simplu: au mai rămas doar 250 de angajaţi. Dar la Vâlcea sunt 2000 de personae. Nu e uşor!

Trebuie să pornim fabrica! Una este ca un investitor să cumpere o fabrică pornită. Alta este să cumpere o fabrică închisă, pe pierderi.”

BONUS

DEZBATERE POLITICĂ: Ce spun politicienii din Argeş despre numirea lui GEREA la Ministerul Economiei?

CONSTANTIN NICOLESCU (PSD): " Sper,  ca numirea lui Gerea să fie o garanţie pentru privatizări transparente, nu ascunse după nu ştiu ce semnătură, în nu ştiu ce birou, fie că este vorba de CFR Marfă, Roşia Montană, Cuprumin şi aşa mai departe... Sper ca Gerea să vină mai repede în Argeş să dicutăm problemele de aici.  Ce i-aş cere eu lui Gerea pentru Argeş? Multe. Nu numai pentru Argeş. ..Locuri de muncă, deci investiţii. Încurajarea atragerii fondurilor europene în perioada 2014-2020, fiindcă va fi nevoie de eliberarea multor avize şi aprobări de la minister. În rest, nu m-am gândit exact ce să-i cer pentru Argeş. A fost numit prea din scurt. "

IANI POPA (PNL):"Pentru USL Argeş - şi pentru PNL - este o realizare. Dar nu am să discut aici despre această realizare incontestabilă a sa personală şi a USL Argeş. Pot să spun doar că cei care obişnuiau să ne critice s-au mai temperat: ni se recunosc, în sfârşit, unele performanţe. Nu vreau să calific, în prea multe cuvinte dure, gestul lui Traian Băsescu de a nu ne primi la Cotroceni. Eu şi preşedintele Crin Antonescu am vrut să mergem, când colegul nostru Andrei Gerea şi-a primit mandatul. Dar ni s-a transmis că nu avem voie. Aşa că am renunţat."

VASILE MIHĂILESCU (PP-DD): “Gerea este ambiţios. Dar nu va fi lăsat în pace. Spunea el că vrea să privatizeze Oltchim. Dar nu cred că vrea cineva lucrul ăsta. Mai degrabă se doreşte tăierea şi vânzarea la fier vechi.  Ştim din campanie şi promisiunile şi urmările acestor promisiuni. Oltchim-Arpechim din moarte clinică au intrat în pământ. “

MIHAI DEACONU (PP-DD): “Mă bucur pentru Andrei Gerea. Deşi nu cunosc criteriile alegerii. Ca să facă treabă, trebuie să aibă nişte consilieri bine pregătiţi. Ministerul Economiei este unul foarte greu. Şi pe gerea în aşteaptă: CFR Marfă, Oltchim, Arpechm, Poşta… Dacă va privatiza în bună regulă măcar Oltchimul, va intra în Cartea Recordurilor!”