VREM PARTENERIAT CIVIL IN ROMANIA


Musafir

/ #167

2013-10-23 16:55

parteneriatul civil este un mod de a fenta Codul Civil care zice: Art. 277. - (1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex.
"cununia civila" inseamna ca nu mai are sens in cadrul legii pentru ca va fi inlocuita de "parteneriatul civil". atata timp cat exista "casatoria civila" si este prevazuta prin lege, nu este nevoie de tranformarea unui act notarial in act de stare civila. acte notariale intre persoane fizice se pot face fara a fi prevazute in mod special pentru cazul concubinajelor.

DECLARATIA UNIVERSALA A DRETURILOR OMULUI

Articolul 16
1. Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbătul și femeia, fără nicio restricție în ce privește rasa, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie. Ei au drepturi egale la contractarea căsătoriei, în decursul căsătoriei și la desfacerea ei.
2. Căsătoria nu poate fi încheiată decât cu consimțământul liber și deplin al viitorilor soți.
3. Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului.

(parteneriat civil) = cununie civila = casatorie = familie = barbat + femeie = copii = viitor.
parteneriat civil homosexual = contrafacere

daca exista cununia civila nu este nevoie de parteneriat civil decat doar daca se vrea incalcarea legii nationale si conventiile internationale.

daca 2 persoane vor sa-si imparta bunurile , pot face asta printr-o declaratie la notariat.