Spune NU eutanasierii cainilor comunitari - PROTECTIA ANIMALELOR


Musafir

/ #1491

2013-09-19 15:54

Mai mulţi locutori din Chişoda au fost nevoiţi să îşi îngroape câinii şi pisicile care au fost otrăvite de persoane necunoscute
„Au fost otrăviţi în jur de 20 -30 de câini şi pisici. Sunt mai multe străzi din Chişoda. Am primit numeroase sesizări de la oameni, care sunt indignaţi de ce se întâmplă acolo. Un medic veterinar a luat probe şi vom vedea ce substanţă s-a folosit”, a declarat Carmen Stănescu, de la Asociaţia ACT. Nicolae Ardelean a rămas fără cei doi câini pe care i-a avut în curte. „Aveam câinii de 10-12 ani. Nu erau de rasă, dar erau câinii mei. Erau buni de pază, dar şi împotriva şobolanilor. Pe unu l-am găsit, miercuri dimineaţa, mort. Al doiea era bine, însă pe după masă a început să vomită ceva roşu. A început să facă spume la gură. La puţin timp a murit. I-am îngropat în grădină. Marţi, l-am ajutat pe vecin să îşi îngroape câinii otrăviţi”, a declarat Nicolae Ardelean, de la Chişoda.
Primarul Girocului, de care aparţine Chişoda, nu ştia despre otrăvirea câinilor. Ionel Toma susţine că nu a dat ordine să se pună otravă pentru uciderea câinilor comunitari. „Nu sunt primar de un an, ci de 20 de ani. Nu aş fi făcut aşa ceva. Ştiu ce înseamnă asta. Eu dau două miliarde de lei vechi pe an celor de la Daniflor să ridice câinii. Şi noi avem încă destui câini, pentru că se adună din toate zonele învecinate. Însă nu poţi să arunci cu otravă pentru că, Doamne fereşte, poate ajunge la un copil. Mai trece un cal, o vacă, un porc. Omori şi alte animale. Nu am de unde să ştiu cine ar fi putut face aşa ceva. Avem 12.000 de locuitori, nu ştiu ce are fiecare în cap. Dar în mod sigur e un dereglat cel care a făcut asta”, a declarat Ionel Toma, primarul din Giroc.
Vier Pfoten reaminteşte că actuala lege de protecţie a animalelor considera drept infracţiune orice act de violenţă asupra animalelor, inclusiv omorârea acestora cu intenţie.
Fundaţia Vier Pfoten solicită Poliţiei şi Direcţiilor Sanitar-Veterinare judeţene să trateze cu maximă seriozitate cazurile de cruzime împotriva câinilor fără stăpân comise în urma instigărilor la violenţă din ultima perioadă. Organizaţia anunţă pe această cale că va acorda sprijin juridic celor care semnalează şi susţin cu probe concludente cele mai grave cazuri de abuz.


Citeste mai mult: adev.ro/mtd665

 

 

p.s.Poate ar trebui depistate Ip urile de pe care au venit amenintarile cu otrava si  se depisteaza nu numai localitatea dar si calculatorul.