S.O.S. familia!


Musafir

/ #2469 Relativizarea ca mijloc de contestare a adevarului (sau de propagare a nihilismului)

2013-09-07 09:33

Relativizarea ca mijloc de contestare a adevarului (sau de propagare a nihilismului) folosit de activistii pro-gay.

Extras din cartea : “Efectele televiziunii asupra mintii umane”


….Nietzsche: “Nu exsita adevar, nu exista stare absoluta a lucrurilor, nu exista lucru in sine” ….
“Traditiile, obiceiurile mai vechi, principiile traditionale (universale - n.p.) ale educatiei si cresterii copiilor, ale convietuirii sotilor in familie, ale muncii, credintei si toate sistemele de valori care tin de ordinea fireasca a lumii sunt contestate, chiar daca nu totdeauna pe fata, in mod direct. Acest lucru se realizeaza, in general, printr-o critica subinteleasa atunci cand sunt puse in lumina pozitiva modele contrare sau cand pur si simplu sunt scoase din discutie (sau context – n.p.)”

"Liberalismul este primul pas pe care nihilismul il face pe calea relativizarii adevarului. Este promotorul indiferentismului religios"

"Realismul proclama deja credinta intr-un nou "dumnezeu" - natura sau (n.p.- pseudo-)stiinta (darwinismul sau scientismul), materialismul istoric sau stiintific (marxismul), obsesiile sexuale (freudismul)."

"Vitalismul reduce totul la "experienta si senzatia subiectiva". Cultul puterii in nazism si in comunism, experimentul artistic in arta moderna si postmoderna, miscarile spiritualiste, sectele, new age-ul, experienta drogurilor, cultura televizualului, erotismul si violenta sunt toate expresii ale trairii vitaliste. Nu mai exista lege, norma sau randuiala care sa fie indreptatita sa se opuna experientei, senzatiei sau emotiei duse pana la extrem (paroxism)."

"Nihilismul distrugerii este forma extrema a nihilismului, in fond, manifestarea deplina a negarii ce caracterizeaza nihilismul in general. Se manifesta in tot ceea ce inseamna miscare anarhica, in violenta, in dorinta de a distruge, fenomene atat de des promovate in muzica si in filme"




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...