Sustineti eutanasierea maidanezilor neadoptati in 30 de zile!

Popescu Daniela

/ #161 Re: Re: Eutanasierea nu este o solutie pe termen lung, din pacate

2013-09-04 11:23

#151: Maria - Re: Eutanasierea nu este o solutie pe termen lung, din pacate

Doamna Maria,

Normal ca daca as fi fost si eu in situatia asta, as fi omorat animalele care l-au atacat. E si logic. Chiar am si zis ca in cazul acelor animale care sunt CUNOSCUTE ca fiind agresive, prin miile de plangeri la politie si nu numai sa fie eutanasiate pentru ca reprezinta un PERICOL PUBLIC, iminent chiar la tot pasul in Bucuresti si nu numai.

Dar nu pot sa bag in aceeasi oala toti cainii maidanezi. Pentru ca am luat de pe strada si s-a dovedit ca nu sunt toti asa: adica caini care nu mai au nicio sansa de reintegrare in normalitate, sunt agresivi si ataca. Asa cum nu pot sa bag in aceeasi oala pe toti tiganii: ca sunt nemernici, murdari, jegosi si lenesi etc... pentru ca am in vedere exemple de familii de tigani care cu putinul lor, cat il au trag si muncesc cum pot si nu fac faradelegi fata de alti tigani. Acolo cum ar trebui sa procedez in gandire? Sa-i urasc pe toti? Pe toti sa vreau sa-i omor? Pentru ca, sa nu uitam. Si ei sunt cu duiumul in toata tara, la fiecare tomberon, colt de strada sau intersectie aglomerata la cersit. Asa nu pot sa gandesc si in cazul cainilor.

Da, problema cainilor maidanezi s-a agravat in ultimii ani intr-un mod alarmant si sunt constienta ca daca nu se face ceva cat mai repede, o sa fie tot mai multe cazuri de oameni morti din cauza lor, poate cine stie si-n cazul meu, Doamne fereste (dar trebuie sa ma pun si pe mine in aceeasi situatie).

Am spus ca nu este o solutie din prisma celor intamplate in ultimii ani. Desi s-au omorat o graaaaamada de caini maidanezi (va pot arata link-uri, video-uri, dovezi concrete in acest sens), cu sau fara aprobare si cu metode mai mult sau mai putin ortodoxe tot nu s-a rezolvat problema. Sunt inapoi la loc, pe strada. Si asta din cauza ca oamenii nu-si sterilizeaza cainii. Pentru ca daca ar fi controlata chestia asta (apropo, legea potrivit careia toti proprietarii sa-si sterilizeze cainii inafara de canise specializate mi-i se pare complet indreptatita) nu am mai fi discutat astazi despre asa ceva, nu? Si am mai spus ca este de urmat modelul din Oradea unde sterilizarea si adoptatea deopotriva a avut efect. Sunt in permanenta deschise zile in care proprietarii pot sa-si aduca cainii la sterilizari gratuite, se fac disponibile in o gramada de locuri dar lumea nu stie pentru ca nu este publicitate indeajunsa pentru asta sau nu vrea sa stie din pura nepasare.

Uite ca si un exemplu: dincolo in alte tari mai rasarite, vedetele locale sau internationale fac apel la societate, fac reclame si participa la discutii, interviuri in care indeamna cu tot dragul adoptarea unui animal (caine, pisica si altele) de la centrele de adoptie. Adica incearca sa responsabilizeze cetateanul de rand, sa ofere un model "Asa da" si de constientizare. Aici ai vazut tu pe Bianca Dragusanu sau Andreea Esca sa faca o reclama la televizor pe tema asta? Daca tot vorbim de mesaje subliminale, romanii sunt excelenti in a intelege ce inseamna dincolo. Vad o reclama la televizor cu pastile de slabit, majoritatea pun botul si se duc si-si cumpara a doua zi de la magazin/farmacie. Sunt sigura daca macar o mana de oameni (vedete, medici veterinari, primari) ar incerca sa aduca adoptia in atentia publicului larg prin diferite metode, lumea, in speta din Romania ar adopta mai des din centre si nu ar mai da banii din magazine de profil. Si asta, bineinteles merge mana in mana cu sterilizarea.

Si da, si eu astept si vreau sa vad legi dure, amenzi dure cu privire la abandonul cainilor pe strada de catre acei "stapani milosi", amenzi dure cu privire la oamenii care nu-si tin cainele in lesa si cu botnita (dupa caz), sa curete dupa propriul caine si sa si-l sterilizeze. Eu am facut toate astea cu cainii mei (am 7 caini in total: 3 la tara, 2 la casa tatalui meu si 2 la bloc). I-am sterilizat, cipat si vaccinat. Si sunt supravegheati, la tara stau in lant (avem si gard imprejmuit de-a lungul casei de la tara), la casa stau in curte unde scrie clar pe poarta: "Intrati pe propria raspundere. Caine rau" - asta in cazul in care se trezeste poate vreun tigan sa dea o spargere si cei 2 caini de la bloc unde locuiesc, care atunci cand ies afara cu ei sunt in lesa, nu sunt lasati sa umble brambura. Eu inteleg responsabilitatea de a avea un animal, marturie imi stau anii in spate in care am crescut matze, perusi, porcusori de guinea, hamsteri, pesti si ulteriori caini sub obladuirea si rabdarea parintilor mei. Si stiu ce inseamna si in eventualitatea unei situatii de risc imi asum raspunderea fata de cainele meu cu tot ceea ce implica. Iar cand nu voi putea sa-i mai tin ii voi da la un alt stapan, competent sa ii creasca si sa-i tina asa cum facut eu pana acuma, nu ii voi lasa pe strada sa fie pericol pentru societate. Asta nu intelege multa lume de aici, ca o gramada de lume va mai muri (din pacate)si va fi muscata daca nu iti asumi raspunderea pentru actele tale.

Prin urmare, decideti ce vreti, o sa vedeti mai incolo ce are efect sau nu. Daca o sa aiba efect eutanasierea tuturor cainilor maidanezi, am sa ma inclin si-mi scot palaria. Dar din cate am vazut pana acum, slabe sanse sa o fac in viitor.