Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

SALVATI OLTCHIM

/ #5336 Spiru Armand - Director Operatiuni (economice si comerciale) - ne-a mai aruncat astazi un oscior.

2013-08-12 18:25

Sa nu uitam ca actuala conducere (incompetenta si nesimtita) de la Oltchim este cu salariiile la zi iar noua ne arunca mizilicuri ca la fraieri.

Sa nu uitam ca noi nu mai avem bani sa venim la serviciu (unii dintre noi dorm in vestiare si se duc acasa o singura data pe saptamana) iar actuala conducere de la Oltchim pleaca in concediile de odihna cu autoturismele de serviciu ale Oltchim.
Spre exemplu, familia Spiru - Armand si Felicia (familie de directori "facuti" de PNL la Oltchim) se plimba cu unul dintre autoturismele din dotare (unul pentru ca sunt dotati cu doua) la inceputul lunii iulie 2013 pe Transfagarsan, pe Transalpina, etc.).

Sa nu uitam ca in preajma alegerilor parlamentare de anul trecut, mai precis in data de 20.09.2012, Guvernul a promis ca va acorda un ajutor de urgenta de 1.400 de lei fiecarui salariat, suma care va fi platita in doua transe. Dimineata, P.M Ponta si purtatorul sau de cuvant au anuntat un ajutor social de 1.400 LEI / salariat / luna iar seara, doi ministrii ai Guvernului Ponta (Chitoiu si Pop) ne-au spus ca ("Ponta este mincinos:") este vorba despre un ajutor social (1.400 LEI / salariat / luna) acordat numai salariatilor ale caror venituri sunt mai mici decat venitul mediu brut pe economie.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/guvernul-a-promis-angajatilor-oltchim-un-ajutor-de-urgenta-de-1400-de-lei-fiecarui-salariat.html
In data de 28.12.2012 guvernul - prin vocea Doamnei ministru Mariana Campeanu, a anulat hotărârea în baza căreia o parte dintre angajaţii Oltchim ar fi trebuit să primească în luna decembrie ajutoare sociale, argumentând că aceştia au încasat salariile restante, iar acordarea ajutoarelor ar genera discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariul.

Sa nu uitam ca ministrul Varujan Vosganian, acompaniat de prim-ministrul Victor Ponta (acesta din urma fie este dezinformat in mod sistematic fie cunoaste situatia dar se complace in minciuna), a ridicat minciuna la rang de politica guvernamentala repetand, ori de cate ori se aduce vorba in sedintele de guvern despre situatia salariatiilor de la Oltchim, faptul ca acestia sunt cu drepturile salariale platite la zi (ultima isprava de acest gen a avut loc in sedinta de guvern din data de 04.07.2013).
http://www.gov.ro/declara-ii-sus-inute-de-premierul-victor-ponta-la-inceputul-edin-ei-de-guvern__l1a120456.html

Sa nu uitam ca adevarul de asatazi este altul si ca inregistram urmatoarele restantele in plata a drepturilor noastre salariale (drepturi salariale conform Contract Colectiv de Munca, recunoscute de administratorii judiciar si administratorul special, confirmate de ITM Valcea):
1. valoare transport luna DECEMBRIE 2012 (max. 80 lei / salariat - functie de timpul efectiv lucrat in luna DEC. 2012);
2. avans luna IANUARIE 2013 (40% din salariul tarifar aferent lunii IANUARIE 2013);
3. prima de 8 martie pentru salariatele Oltchim (50 lei / salariata);
4. cca. 10,5% drepturi salariale aferente lunii APRILIE 2013 neplatite in data de 13-14.05.2013 de catre AJOFM;
5. avansul lunii IUNIE 2013;
6. lichidarea lunii IUNIE 2013 (cu transport inclus);
7. tichetele de masa aferente lunii IUNIE 2013;
8. avansul lunii IULIE 2013;
9. lichidarea lunii IULIE 2013 (cu transport inclus);
10. tichetele de masa aferente lunii IULIE 2013;
In plus, disponibilizatii, inregistreaza urmatoarele restante salariale, care trebuiau platite in momentul disponibilizarii alaturi de drepturile salariale comune salariatiilor ramasi si ai celor disponibilizati (cele mentionate mai sus la punctele de la 1 la 4):
1. lichidarea aferenta perioadei 01 – 13.06.2013;
2. tichetele de masa aferente perioadei 01 – 13.06.2013;
3. o suma de bani aferenta concediilor de odihna neefectuate in anul 2013 sau rest. anterioare anului 2013;
4. salariile compensatorii datorate de Oltchim.

Sa nu uitam despre deturnarile de fonduri realizate de catre conducere Oltchim - retinerea CAR-ului pe statele de plata si nevirarea acestor sume la CAR, retinerea ratelor bancare pe statele de plata si nevirarea acestora la banci, retinerea "garantiilor" pe statele de plata si nevirarea acestor sume in depozitele bancare de garantii, etc.

Sa nu uitam, ca in ciuda declaratiilor facute de catre ministrul Vosganian si de catre administratorii judiciari, criza se adanceste si datoriile cresc. Au facut disponibilizari si se lauda ca sunt bancabili dar acum ne trimit in somaj tehnic. Suntem deja in luna august si, conform comunicatului transmis de Oltchim catre CAR Oltchim, in luna august nu o sa primim nimic - pentru ca nu mai sunt bani.

Sa nu uitam ca ITM Valcea a dat ca termen conducerii Oltchim data de 27.08.2013 pentru a veni la zi cu toate platile aferente drepturilor salariale, restante si curente, datorate de catre Oltchim salariatiilor si disponibilizatiilor.

Sa nu uitam ca actuala conducere a Oltchim ne-a dat ne-a dat tot ceea ce nu s-a promis dar s-a omis ... ne-a dat in somaj tehnic si in program de lucru de 4 zile pe saptamana, incepand cu data de 29.07.2013!
Ne-au dat la inceputul lunii iulie speranta ca Oltchimul "bancabil" are finantare (asa au declarat Piperea si Vosganian in jurul datei de 05.07.2013) si acum ne spun ca nu avem "capital de lucru", ca nu avem "materii prime" si se va reduce activitatea la Oltchim (de parca pana acum ar fi functionat la o capacitate mai mare de 5 - 6% - marturie stau rapoartele financiare ale Oltchim publicate pe BVB din T3 / 2012, din an 2012 si din T1 / 2013).
Ne-au dat din nou minciuni, gogosi si ne-au vandut iluzii!


PENTRU MINE ESTE FOARTE CLAR - NU SE DORESTE SALVAREA OLTCHIM SI SALVAREA LOCURILOR DE MUNCEA DE LA OLTCHIM!

Ne indreptam spre faliment - asa cum s-a dorit de aproape un an de zile si spre pierderea tuturor locurilor de munca din Oltchim (si nu numai).