Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #4455 FIECARE INTELEGE CE VREA!

2013-06-20 11:34

Fostul director al Oltchim a activat celula de criză
Exclusiv: Oamenii lui Roibu îl acționează în instanță pe Gheorghe Piperea
Postat la: 19.06.2013 - 14:58 | Scris de: Niki Florescu

//În mass-media au apărut recent informații conform cărora oamenii obedienți conducerii lui Constantin Roibu ar face presiuni la Ministerul Economiei pentru a-l înlătura pe administratorul judiciar Gheorghe Piperea. Liderul de sindicat, Corneliu Cernev, a declarat în exclusivitate pentru ZIUAnews că fostul director al combinatului Oltchim, Constantin Roibu, furnizează informații despre Gheorghe Piperea, spunând că, în opinia sa, aceasta este o formă de presiune la Ministerul Economiei. Constantin Roibu ar fi ajutat în demersurile sale de a crea presiuni asupra administratorului judiciar de un alt lider de sindicat, Mihai Diculoiu, dar și de persoane din presa locală, care aveau încheiate contracte de publicitate cu Oltchim. Corneliu Cernev ne-a spus că Mihai Diculoiu îl va da în judecată pe Gheorghe Piperea.

Corneliu Cernev ne-a precizat că una dintre informațiile de care se folosesc oamenii din garda lui Constantin Roibu este aceea că avocatul Gheorghe Piperea ar fi apărat clanurile de romi care au intrat, în 2006, în conflict cu fostul director al combinatului. Romii ar fi dat Oltchim-ului mai multe materiale, în schimbul cărora trebuiau să primească PVC sau leșie, însă Constantin Roibu nu le-a mai dat nimic. „Vă pot spune că domnul Roibu în continuare prestează și scoate anumite informații despre domnul Piperea, nu e nimic secret. Una dintre informații ar fi că domnul Piperea a apărat oameni, mă refer la clanurile de romi, care aveau de recuperat niște bani de la Oltchim. Deci a fost o afacere mai veche, prin 2006, au venit niște romi de la Strehaia care aduseseră niște materiale de la Oltchim și care nu-și primiseră cota parte, pentru că ei voiau să fie plătiți în substanțe și nu au primit nici PVC, nici leșie, în contul materialelor. Acești romi de la Strehaia ar fi fost apărați de domnul Piperea. Asta e una dintre informațiile care au apărut în presă și care vine pe filierea domnului Roibu, pentru că cei care au făcut documentarea aveau și documente de atunci", a spus Corneliu Cernev.

Reamintim că în 2006, mai multe clanuri de romi din Strehaia au protestat în fața combinatului, acuzând că i-ar fi dat lui Roibu aproximativ 200.000 de euro, galbeni și salbe, pentru a încheia „afaceri" în schimbul sărora trebuiau să primească PVC și sodă caustică. „Avem acte pe aproape 300 de tone de PVC și sodă, pe care directorul nu mai vrea să ni le dea. Avem de recuperat bani și aur de la Leo(n.re.d- Leo de la Strehaia, cel care ar fi intermediat „afacerile" dintre romi și Oltchim) și de la Constantin Roibu, sunt banii noștri, munciți, și nu plecăm din fața Oltchimului până ce nu vom primi un răspuns", spunea un cetățean rom, la acea vreme. „Eu i-am luat salba muierii de la gât și am dat-o ăstora de la Oltchim! Sunt datori la mine 60 de mii de euro și nu vor să mi-i mai dea",afirma o altă persoană.

Diculoiu îl va da în judecată pe Piperea

Corneliu Cernev ne-a mai precizat că Mihai Diculoi îl va da în judecată pe Gheorghe Piperea, acuzându-l de „neconformitatea deciziilor de încetare a contractelor de muncă". Totodată, liderul de sindicat a adăugat că persoanele care au ocupat funcții de conducere în timpul mandatului fostului director de la Oltchim, iar acum au rămas în combinat, dar pe funcții mult mai joase, strâng informații despre administratorul judiciar și fac adrese la Ministerul Economiei, contestându-i pe administratorii judiciari. „Sunt foarte multe date care ne arată că cei care sunt în jurul domnului Roibu fac presiune pentru a-l presa pe domnul Piperea. Liderul de sindicat, Diculoiu, de exemplu, îl dă în judecată pe domnul Piperea pentru neconformitatea deciziilor de încetare a contractelor individuale de muncă, fac foarte multe adrese către Minister în care sunt contestați administratorii judiciari (...)Ceilalți care au fost și acum sunt pe diverse funcții mult mai jos dau informații din interior și îl alimentează", a susținut liderul de sindicat.

Mass-media locală, presiune pentru Constantin Roibu

O bună parte din publicațiile vâlcene, dar și un post de televiziune local, care au avut contracte de publicitate cu Oltchim, în timpul conducerii lui Constantin Roibu, îl sprijină pe acesta și fac presiuni în favoarea lui, după cum ne-a explicat Corneliu Cernev. „Sunt emisiuni televizate care anunță că domnul Vosgnian este de acord cu demiterea domnului Piperea, emisiuni televizate locale împotriva administratorilor judiciari, plătite. Sunt multe forme de presiune, este adevărat. Sunt oameni din presă care au avut foarte multe contracte cu Oltchimul înainte, cum ar fi Vocea Vâlcii, VTV-ul, care nu fac altceva decât să toace în fiecare seară ce face domnul Piperea".//

PRELUARE ARTICOL DIN ZIUA NEWS
http://www.ziuanews.ro/stiri/oamenii-lui-roibu-il-actioneaza-in-instanta-pe-gheorghe-piperea-95947