Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Et moi ... aussi

/ #3818 ATENTIE CONDUCERE OLTCHIM POSTSEPTEMBRISTA!!! SALARIILE SI "INTERESELE" LA CONTROL!

2013-05-04 16:38

ANI: 15 iunie, termenul limita de depunere a declaratiilor de avere si de interese
http://www.ziare.com/politica/declaratii-de-avere/ani-15-iunie-termenul-limita-de-depunere-a-declaratiilor-de-avere-si-de-interese-1097963

"Agentia Nationala de Integritate (ANI) reaminteste ca 15 iunie 2011 este ultima zi in care persoanele prevazute la art. 1, alin. (1) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice isi pot depune declaratiile de avere si de interese.

Formularele editabile ale declaratiilor de avere si de interese se regasesc pe pagina de internet a Agentiei si pot fi descarcate accesand link-ul http://www.integritate.eu/home/descarca-formulare.aspx/.

Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaratiile de avere si declaratiile de interese asigura afisarea si mentinerea declaratiilor de avere si ale declaratiilor de interese pe pagina de internet a institutiei, daca aceasta exista, sau la avizierul propriu, in termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu exceptia localitatii unde sunt situate, adresei institutiei care administreaza activele financiare, a codului numeric personal, precum si a semnaturii.

Rectificarea declaratiei poate fi initiata si de catre persoanele prevazute de lege, in termen de 40 de zile de la depunerea initiala. Declaratiile de avere si de interese rectificate pot fi insotite de documente justificative.

Declaratiile de avere si declaratiile de interese se pastreaza pe pagina de internet a institutiei si pe portalul public al Agentiei (declaratii.integritate.eu) pe toata durata exercitarii functiei sau mandatului si trei ani dupa incetarea acestora si se arhiveaza potrivit legii.

Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de lege, precum si nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. In aceasta situatie, Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare.

Mai mult, nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 6 din Legea nr. 176/2010 de catre persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeasi sanctiune se aplica si conducatorului entitatii respective, daca acesta nu indeplineste obligatiile prevazute de lege.

Pentru a veni in sprijinul persoanelor care au obligatia declararii averilor si a intereselor, dar si a persoanelor desemnate cu implementarea prevederilor legale privind declaratiile de avere si de interese, Agentia Nationala de Integritate a publicat pe pagina de Internet (www.integritate.eu) urmatoarele documente orientative: ghidul de completare a declaratiilor de avere si de interese, ghidul privind incompatibilitatile si conflictele de interese." 

NOTA AUTORULUI: Conform art. 1, alin. (1), punct 35 din Legea nr. 176/2010 este vorba membrii consiliilor de administratie, ai consiliilor de conducere sau ai consiliilor de supraveghere, precum si persoanele care detin functii de conducere in cadrul regiilor autonome de interes national sau local, companiilor si societatilor nationale sau, dupa caz, societatilor comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar sau semnificativ."