Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

revolutia

/ #2400 vrem raspunsuri :

2013-03-28 23:11

1.ce s-a intamplat cu promisiunile din toamna anului trecut , ale guvernului in care spunea ca va rezolva problemele de aici si ca oltchim va functiona impreuna cu arpechim ?
2.ce s-a intamplat cu promisiunea ca vor prelua si rafinaria de la pitesti ?
3.unde este capul lui chitoiu ?
4.cum a ramas cu planul B al guvernului , cel pe care se lauda ca il are pregatit daca nu se face privatizarea in 2012 ?
5.unde sunt cei 45 de milioane promisi ?
6.de ce nu spune guvernul ca de fapt nici nu au cerut aprobare de la UE anul trecut pentru acel ajutor de stat ?
7.cine raspunde pentru spectacolul organizat de dj vulpescu in 2012 la privatizare ?
8.care este motivul pentru care inainte de privatizare combinatul oltchim a fost oprit ?
9.cine a fost la guvernare si cine a fost ministrul economiei in perioada 2006-2008 , perioada in care s-a facut micsorare de capital la oltchim si perioada premergatoare inchiderii sectiei piroliza pitesti ?
10.de ce nu s-a facut nici acum conversia datoriilor in actiuni , desi exista aprobare de la uniunea europeana ?
11.cum se face ca anul trecut guvernantii sustineau ca oltchim nu poate functiona fara arpechim iar de curand considera ca nu e nevoie de arpechim ?
12.de ce in raportul facut de administratori arpechim apare ca fiind una din cauzele majore ale insolventei , cand defapt nu cumpararea arpechim e cauza ci faptul ca guvernul nu a reusit sa il puna in functiune si nici sa negocieze si preluarea rafinariei ?
13.oare de ce raportul cuprinde doar perioada 2009-2012 ? de ce nu 2006-2012 ?
14.de ce in acel raport se da vina doar pe fosta conducere si pe "cativa" membrii din consiliul de administratie ? oare reprezentantul statului in CA a luat cumva decizii de capul lui fara aprobare de la guvern ?
15.daca tot dati vina pe fosta conducere a combinatului si a tarii , unde au fost psd si pnl cand se intamplau lucrurile descrise in raport ? de ce nu i-am vazut atunci sa se impotriveasca ,sa se revolte ?
16.vosganian zice ca de cand e ministru 50% din timp il preocupa problema oltchim ; cand ? cand doarme , de nu stia ce salarii se dau si cand ? de ce acum minte cand zice ca a adus oltchimul de la 8 la 25% ? care 25%? de ce minte ca se dau banii intr-o anumita zi cand de fapt ei se dau esalonat in doua zile ?
17.ce pot sa ne spuna guvernantii despre implicarea PCC in finantarea campaniei PNL ?
18. ce ne pot spune guvernantii despre situatia in care s-ar afla piperea , situatie in care firma lui reprezinta in instanta societati in procese impotriva oltchim ?
19. daca administratorul primeste un procent din banii pe care ii poate recupera bancilor , el interesele cui le apara ? ale oltchim sau ale bancilor ?este administrator sau recuperator ?
20.ce se intampla cu planul de functionare al oltchim impreuna cu arpechim ?
21.daca UE nu vrea sa aprobe ajutorul de stat si bancile nu vor sa mai dea bani ce se intampla ? cati oamnei se vor da afara? in ce conditi ? ce salarii compensatorii primesc ? ce alte posibilitati de angajare au in judet ?
22.daca nici planul de a lua bani de la furnizori si a convinge clientii sa plateasca produsele in avans nu reuseste , ce planuri are guvernul ? ce se intampla in acest caz ? se mai dau alti oameni afara ? urmeaza falimentul ?
23.daca vosganian spune ca se fac eforturi pentru a pastra macar jumatate din numarul actual de angajati , inseamna ca de fapt vor fi disponibilizati 50% si nu 37% cum se cere acum
24.piperea spune ca listele de disponibilizari s-au facut de catre conducere impreuna cu sindicatul ; care sindicat ?
25.de ce trebuie sa avem administratori judiciari si administrator special ? care e rolul celui special ?
26.unde sunt investitorii minune de care ne tot povestea tovarasul ponta ?
27.sa ne explice guvernul cum vad ei viitorul oltchim si arpechim ? vor ajunge teren de constructii sau teren agricol ? cum se incadreaza situatia de aici in promisiunile guvernului de creare de locuri de munca ?