Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

PRELUARE "VIATA VALCII"

/ #2389 Părtaşi la prăbuşirea economiei judeţului

2013-03-28 20:51

PRELUARE "VIATA VALCII"
http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/13454-prtai-la-prbuirea-economiei-judeului.html
Joi, 28 Martie 2013
Scris De Gabi Bercea

"Politicienii Vâlcii, fie ei şi de la USL, ştiu şi au în conştiinţă că Oltchimul trebuie să rămână în picioare, să funcţioneze măcar la 60 la sută din capacitate şi să fie privatizat pe bune pentru ca judeţul Vâlcea să nu moară. Ştiu la fel de bine că în judeţ nu s-a creat până acum şi nici nu sunt şanse să apară o alternativă pentru susţinerea economiei. Nu o spun public pentru că şi-ar pune în cap conducerea centrală a USL-ului, care nu face altceva decât să pună piedici Oltchimului în scopul bănuit şi dezvăluit deja de a-l oferi pe tavă celor de la PCC. Aşa că politicienii Vâlcii, cei de la USL, tac, chiar dacă în sinea lor şi-ar dori ca protestele declanşate de salariaţii de la Oltchim (cei din Piteşti şi cei din Vâlcea) să nu înceteze, ba chiar să ajungă la Bucureşti. V-o spun cu mâna pe inimă că exact un parlamentar USL şi-a exprimat, în particular, dorinţa ca salariaţii Oltchim să mute protestele la Bucureşti.

Dar tace inclusiv acest parlamentar, pentru că situaţia e mult peste ceea ce ne închipuim noi, muritorii de rând. Dintr-o epistolă transmisă ieri de către nişte salariaţi, ce-i drept anonimi, aflăm că actualul management de la Oltchim a “livrat” deja nişte reţete brevetate de combinatul vâlcean către PCC. Nu ne îndoim că cele spuse acolo n-ar fi adevărate, dar poate şi angajaţilor de la Oltchim le-ar trebui mai mult curaj. Una este când trimiţi către presă nişte comunicate certificate printr-o semnătură şi alta când le transmiţi sub protecţia anonimatului. Noi am preluat pasaje din ele şi le-am publicat. Însă impactul ar fi şi mai mare dacă cineva şi-ar asuma răspunderea celor scrise. Aşa am putea trage la răspundere şi instituţiile statului care nu reacţionează în nici un fel, deşi sunt semne clare de subminare a economiei naţionale.

Chiar nu este nimeni în acest judeţ care să scoată dovezile pe masă şi să spună clar opiniei publice ce se întâmplă la Oltchim? Statul, în acest moment, este propriul şi principalul duşman al Oltchimului, statul care este acţionar majoritar. Iar asta pentru că, acolo sus, au fost votaţi nişte oameni care intenţionează să-şi vândă ţara, adică să o trădeze. Vâlcenii care au votat USL-ul în masă ar trebui să-i tragă de mânecă pe aceşti oameni, să-i tragă la răspundere pentru ceea ce vor să facă cu judeţul. Dar nu, ei continuă să creadă în minciunile USL-ului, făcându-se părtaşi, ca să nu spunem complici, la prăbuşirea economiei judeţului, deşi ar trebui să iasă în stradă şi să le spună verde în faţă: Ruşine!!!"