Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

as vrea sa stiti

/ #2135 pentru a intelege ceva

2013-03-20 19:24

As dori sa va impartasesc urmatoarele idei,pentru a va ajutati sa intelegeti:
1. Oltchim-ul a fost creat ca un intreg sistem. Rafinarie-Combinat Chimic. Fara aceasta combinatie el nu exista.Este cel mai bine asezat(gandit) Combinat Chimic din Europa de Est si Centrala. Sarea, Apa, Calea Ferata, Conducta de propilena si etilena,din apropiere lui, fiind puntele lui forte.Fara propilena si etilena Combinatul nu mai poate exista.
2. Petrochimia este una din cele mai complexe industrii din lume, atat din punct de vedere tehnologic cat si din punct de vedere economic,comercial- nu se poate aplica legea achizitiilor publice.Nu oricine poate conduce o societate comerciala dintr-o astfel de ramura. Managerul trebuie sa aiba cunostinte din mai multe domenii - petrochimie,juridice,economice,arta negocierii.
3. In lunga lui istorie Oltchim a trecut de la productia de pesticide (poderea cea mai mare din total vanzari) la productia de PVC (poderea cea mai mare din total vanzari).Dintr-un aspect de combinat din regimul comunist intr-unul din cele mai moderne combinate chimice - asta datorita investitiilor care o fost facute.
4. Fara disciplina, ordine nu poate fi condus un combinat petrochimic.
Mi-am permis sa va spun toate astea pentru ca vreau sa intelegeti urmatoarele:
-fara Arpechim Oltchim nu inseamna nimic si nu poate exista mai mult de 3 ani.
- fara un manager pregatit,cu autoritate si multa pregatire (petrochimica-juridica-economica)Oltchim nu poate fi condus,altfel nu poate fi decat haos.