Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Prost Delon

/ #1598 Pitesti....

2013-03-05 12:22

Daca ar fi sa facem o paralela la cele spuse de tine, o sa ajungem sa ii intelegem si pe oamenii aia din oras care se intreaba de unde bani la Oltchim daca nu se produce.... Trebuie inteles ca si colegii nostri de la Pitesti sunt victime ale unor decizii... neinspirate, sa zicem. Lucrurile in neregula la noi au fost, ei avut salarii decente, noi, muritorii de rand am fost la limita saraciei (exceptand sefii si alte rubedenii care au dus-o foarte bine, si plang pe aici acum....)

Problema se pune asa : ideala ar fi functionarea cu linia de petrochimie ! La acest moment, din motive financiare si nu numai, aceasta varianta este foarte greu de indeplinit (nu imposibil - sa nu uitam ca inclusiv in sectia PVC 2 s-au bagat o groaza de bani in retehnologizare).

Normal ar fi sa se porneasca si sa functioneze la capacitate autosustenabila platforma de la Rm Valcea cu cele doua treimi si apoi sa se porneasca, pe alte premise si platforma de la Pitesti ! Altfel, toti banii s-ar duce aiurea si ajungem in acelasi punct.

Din cate stiu, pentru platfroma de la Pitesti la acest moment sunt necesare cel putin 20 milioane eur pentru a pune pe picioare ce a acolo si inca vreo 20 pentru materie prima, zestre...etc...etc.. insa, in situatia de azi NU se poate lucra la capacitate profitabila acolo !